Oschersleben: Eerste overwinning voor de BMW 1.6 turbomotor

Deel 17&18 van het WTCC kampioenschap speelt zich af in Oschersleben. De eerste race was er eentje zoals we ze dit seizoen meestal gezien hebben; Chevrolet zo goed als ongenaakbaar. Maar het was toch Gabriel Tarquini die onder zeer moeilijke weersomstandigheden een mooie start maakte en erg regelmatig reed met een derde plaats als resultaat. Voor de Italiaan reden Muller en Huff, en die laatste maakte onderweg een foutje en moest alles uit de kast halen om zijn teammaat Muller bij te benen.
Tarquini moest dus erg hard 'trappen' maar dat was niet zonder reden, hij had immers de blauwe Volvo van Dalghren achter zich die met die vierde plaats het beste resultaat ooit voor Volvo scoort in de WTCC. Alain Muller behaalt met de winst in race 1 drie overwinningen op rij en verkleint het puntenverschil met 'Huffy' tot 8 punten.

Na een heel spannende race 2 was het Engstler die als eerste de finishlijn overschreed voor Menu en Tarquini. Gabriele moest alweer erg verdedigend rijden om deze keer Tom Coronel in de BMW achter zich te houden. De Italiaan deed dit met verve en pakt dus zijn tweede podiumplaats van het weekend. Muller en Huff moesten gezien hun startplaats op de grid hun gevecht voor de wereldtitel achter dit drietal voortzetten. Zoveel mogelijk punten pakken was de boodschap en dat had Yvan Muller het best begrepen, hij werd vijfde en staat nu slechts nog zes punten achter zijn Chevrolet teamgenoot Huff.

De eerste overwinning van de BMW 1.6 turbomotor is hiermee een feit, en het is tevens een mooi verjaardagsgeschenk voor de Duitser die afgelopen week 50 werd.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 31 juli 2011 om 18:54


Andere publicaties op Racingworld.be...