24H of Spa: persconferentie na de race, reacties van op het podium

Persconferentie 24 Hours of Spa 2011Persconferentie 24 Hours of Spa 2011
Na de podiumceremonie volgde zoals gewoonlijk de persconferentie waarop de rijders die op de drie eerste plaatsen eindigden worden uitgenodigd. Wat opviel, was dat alle rijders meer dan tevreden waren met hun uitslag en dat ze allen overtuigd waren dat ze het best mogelijke resultaat bereikt hadden. De meeste aandacht ging natuurlijk naar het winnende team, dat niet minder dan 13 uren aan de leiding gereden heeft. Franchi en Ekström staan voor het eerst op het podium van de 24 uren, maar Scheider kende het plezier van het hoogste trapje al toen hij in 2005 won op een Vitaphone Maserati MC12. Racingworld.be was aanwezig op de persconferentie en noteerde de reacties voor u.
 Timo Scheider (Audi - eerste): “Ik bedank alle mensen van het team voor deze prachtige overwinning, we hadden wel hoge verwachtingen, maar je kunt nooit het verloop van een wedstrijd voorspellen, maar alles verliep perfect. De wagen was zeer gemakkelijk te besturen, we moesten juist opletten om geen fouten te maken. Ik won al in 2005, maar wat deze overwinning speciaal maakt is dat ze komt na een jarenlange samenwerking met Audi, dat geeft nog meer voldoening.”

Mattias Ekström (Audi - eerste): “Was dat even schrikken bij de start van de race, ik dacht deel te nemen aan een soort Gentlemen Trophy race, maar aan alle kanten vlogen de wagens mij voorbij en er werd behoorlijk agressief gereden, dit leek wel een DTM race! Dus paste ik mijn rijstijl aan, begon ook agressief te rijden zoals in de DTM en van toen liep het perfect. Ik heb echt genoten tijdens deze race, werken voor WRT is een echt plezier, zij zorgen voor alles, zelfs voor mijn vrouw, wat het leven gemakkelijk maakt. Ik moet toegeven dat ik Greg Franchi niet kende, maar hij blijkt een uitstekend piloot te zijn en wij kwamen goed met elkaar overeen.”

Greg Franchi (Audi - eerste): “Ik ben zeer gelukkig, het is echt fantastisch om hier te winnen, ik kan alleen maar het team en de andere Audi piloten bedanken voor de perfecte samenwerking.”

Claudia HürtgenClaudia Hürtgen
Claudia Hürtgen (BMW – tweede): “Ik ben blij dat het hier zo goed verliep want het team kende een zeer lastige race tijdens de 24 uren van de Nurburgring waar we twee wagens verloren bij een crash. Hier ging het dus goed en tweede is het beste dat we konden verhopen, ik hoop hier volgend jaar met hetzelfde team terug te staan.”

Edward Sandström (BMW – tweede):  “Need for Speed Team Schubert had al eerder dit jaar bij de 24 uren van Dubai aangetoond dat de BMW Z4 GT3 een goede wagen is voor lange afstand races door de race te winnen. Ook hier hadden we een goede strategie, dus dit mooie resultaat is een logisch gevolg.”

Dirk Werner (BMW – tweede): “Ik heb ten zeerste genoten van de race, maar het was praktisch onmogelijk om met de BMW te winnen gezien de Audi’s veel sneller zijn. Bovendien was onze voorbereiding minimaal daar we na de 24 uren van de Nurburgring een nieuwe wagen moesten bestellen, die we pas op woensdag voor de race hebben ontvangen. Gezien onze BMW nog wat snelheid tekort komt was de boodschap om vooral zo weinig mogelijk tijd te verliezen bij de pitstops, opdracht volbracht zou ik zo zeggen.”

Thomas Jäger (Mercedes – derde): “Ook wij hadden een nieuwe wagen, gezien het vorige exemplaar verloren ging bij een crash op de testdag begin juli. We konden de wagen pas vorige week afhalen bij AMG, dus we konden er ook weinig mee testen. We hadden dan ook veel problemen tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties, dus mogen we best tevreden zijn met die podium plaats en wij komen zeker terug.”

Kenneth Heyer (Mercedes – derde): “Een podium behalen in het eerste jaar dat we met de SLS aan de start komen, dat hadden we niet verwacht, een top tien plaats was ons streefdoel. Maar de 24 uren van Spa is een harde race en er werd agressief gereden, ik vond het erger dan bij de 24 uren van de Nurburgring.”

Stéphane Lémeret - Thomas JägerStéphane Lémeret - Thomas Jäger
Stéphane Lémeret (Mercedes – derde): “Ik sta hier niet voor het eerst op het podium, dit is al de vierde keer, alleen hoop ik dat de volgende maal het op het hoogste schavotje zal zijn, want een overwinning ontbreekt mij nog. Al bij al ben ik toch nog verrast met het behalen van de derde plaats want gedurende de tests sessies hebben we steeds geworsteld met de set up van de wagen, die was maar niet goed te krijgen. Bovendien hadden wij geen goede banden ter onzer beschikking, het was onmogelijk om ze op temperatuur te brengen. Daarom hoopten we op warm weer voor de race, maar dat hebben we niet gekregen zodat we tijdens de race ook nooit de banden op de ideale temperatuur kregen.”

Foto's: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 01 augustus 2011 om 08:00


Andere publicaties op Racingworld.be...