Endurance kortnieuws met LMS, GT3 en BES

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen dat, eens de 24 uren van Le Mans voorbij zijn, er verschillende teams hun seizoen inkorten wegens financieel problemen of tegenvallende resultaten. Meldde eerder de week Quifel-ASM dat het een punt achter zijn seizoen zet, dat liet Oreca weten dat het waarschijnlijk afziet van een deelname aan de 6 uren van Silverstone. Volgende week vindt de vijfde en voorlaatste meeting van het FIA GT3 kampoenschap plaats op de Slovakia Ring; Markus Palttala zal er het stuur delen van de Fischer Racing Ford met Martin Matzke. Een week later is er al de vierde race voor de Blancpain Endurance Series en na de 24 uren van Spa hebben we nu op Magny-Cours een avond race.
Oreca ziet dus meer dan waarschijnlijk af van een deelname aan de 6 uren van Silverstone, de volgende manche van het ILMC seizoen. Het team zal de Peugeot 908 HDi FAP wel terug inzetten voor de Petit Le Mans race in oktober.

Ratel droomt nog steeds van een race in Rusland, maar de manche van het FIA GT3 seizoen voorzien voor dit jaar op de Smolenskring moest afgeblazen worden en werd vervangen door een race in Slowakije. Deze race heeft volgende week plaats en Markus Palttala verschijnt er aan de start met een nieuwe teammaat, Martin Matzke. De Tsjech, die dit jaar ook voor Belgian Racing in GT1 rijdt, is de vierde verschillende rijder in evenveel races die naast de Fin plaats neemt. United Autosports heeft twee Audi R8’s ingeschreven, MAAR opmerkelijk is echter dat het team besloten heeft over te schakelen van Avon banden naar rubber van Michelin.

Een week later is het de beurt aan de Blancpain Endurance Series om zijn seizoen verder te zetten op het Franse circuit van Magny Cours. De race wordt echter niet op zondag verreden, maar op zaterdag en dan nog in de avond. De start wordt gegeven om 18u15 en de finishvlag valt om 21u15. Het is afwachten of het publiek present tekent voor dit nieuwe concept, feit is dat avondraces in de States wel enorm populair zijn. Het is tevens uitkijken of Greg Franchi zijn leidersplaats in het kampioenschap kan behouden.


Foto: Tim De Keukelaere


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 13 augustus 2011 om 14:25


Andere publicaties op Racingworld.be...