Toerisme kortnieuws met WTCC en DTM

Team Dynamics - Honda Civic TiTeam Dynamics - Honda Civic Ti
Het huidige seizoen is nog verre van voorbij, maar toch wordt er al druk gespeculeerd over 2012. Zo bevestigde Team Dynamics dat het bezig is met de bouw van een Honda naar WTCC normen en is in Duitsland BMW druk op zoek naar ervaren rijders voor zijn DTM programma. Het Duitse merk zou er in geslaagd zijn om de huidige leider in het kampioenschap Bruno Spengler af te snoepen van toekomstig rivaal Mercedes.
In Engeland is Team Dynamics, onder leiding van Steve Neal, verantwoordelijk voor het Honda programma in het BTCC. Neal bevestigde dat zijn team al ver gevorderd is in de opbouw van een Honda naar het WTCC reglement. Volgend jaar zou een proefjaar moeten worden, waarin de auto zal uitgetest worden en moesten de resultaten positief zijn dan is een terugkeer van Honda in 2013 niet uit te sluiten. Honda nam vroeger al deel aan het WTCC met N-Technology, maar stopte in 2008 na tegenvallende prestaties. Met de zo goed als zekere komst van Volvo en de mogelijke deelneming van Ford, Honda en Lada lijkt de toekomst voor het WTCC eindelijk uit te klaren.

Volgend jaar luidt de grote terugkeer van BMW naar het DTM in. Het team heeft al bevestigd dat huisrijders Farfus en Priaulx van de partij zullen zijn, maar is naarstig op zoek naar rijders met DTM ervaring. Zo stak deze week het gerucht de kop op als zou BMW er in geslaagd zijn om de huidige leider in het kampioenschap, Bruno Spengler, weg te halen bij Mercedes. De Canadees rijdt al verscheidene jaren voor het merk met de ster, maar haalde er nooit de populariteit van Ralf Schumacher of Gary Paffett. Gezien Audi het aantal ingezette wagens van negen naar zes terugschroeft zouden daar ook rijders vrij komen, maar meer dan waarschijnlijk zal Audi putten uit zijn DTM rijders om zijn rijderspark in het WEC te verjongen.

Foto: Phillip Roberts


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 13 augustus 2011 om 17:34


Andere publicaties op Racingworld.be...