Magny-Cours: 38 wagens aan de start

Exagone Engineering - Porsche 997 GT3-RExagone Engineering - Porsche 997 GT3-R
Zaterdagavond om 18u15 gaan de lichten op groen voor de vierde manche voor de Blancpain Endurance Series. Voor deze avondrace, de eerste manche na de 24 uren van Spa, zijn 38 wagens ingeschreven. Het is uitkijken naar het debuut van de Nissan GT-R GT3 en ook McLaren is terug van de partij. De Belgische kleuren worden verdedigd door WRT Belgian Audi Club, Marc VDS Racing Team, Level Racing en DVB Racing.
Een race bij valavond - een concept dat ze in de 'States' voor hoge kijkcijfers zorgt - is een première voor de nieuwe endurance serie. Ondanks dat de belangrijkste race van het jaar, de 24 uren van Spa, nog geen maand achter ons ligt, mogen we in Frankrijk een veld van 38 wagens verwachten. Het Belgische WRT zal er zijn leidersplaats verdedigen en Greg Franchi die bij de piloten alleen leider is, hoopt er tevens zijn voorsprong te vergroten. De Belgische Audi R8’s zullen bestuurd worden door Franchi/Piccini/Fässler en Longin/Ortelli/Albuquerque. Ook Longin hoopt op een goed resultaat, want de Leuvenaar maakt nog steeds kans op de titel. De tegenstand zal voornamelijk komen van de Ferrari F458’s van Vita4One, AF Corse en SOFREV Auto Sport. Bij Vita4One - na Spa uit is op revanche - vinden we natuurlijk de Belgen Nico Verdonck (wagen #1) en Louis Machiels (wagen #2) terug. Ook AutOrlando Sport (Porsche 997 GT3 R), de eerste leiders in het kampioenschap, kenden pech in Spa en hopen terug aansluiting bij de kop te vinden.
 
Een verrassing van Lamborghini (Reiter Racing en Rhinos Leipert) of Aston Martin met Hexis Racing of met het in de BES debuterende LMP Motorsport, is altijd mogelijk. Ook McLaren GT zakt af naar Magny-Cours met twee wagens, het is uitkijken of de mooie MP4-12C verder geëvolueerd is sinds zijn matig optreden in Spa. Pierre Kaffer debuteert als rijderbij het Engelse merk op de tweede wagen. Natuurlijk is er ook het lang verwachte debuut van de Nissan GT-R ingezet door JR Motorsports.
 
Het Belgische Marc VDS Racing, in Spa nog goed voor de pole, laat de Ford op stal en brengt weer zijn BMW Z4 mee. Leinders/Martin/Palttala hopen ditmaal het potentieel van de wagen te kunnen uitbuiten tot het einde van de race. Na zijn overwinning in de Gentlemen’s Trophy bij de 24 uren van Spa, zett het Belgische Level Racing zijn campagne in de BES verder, Brody en de Nederlander Harkema zulle de Porsche 997 Cup bemannen. Ook DVB Racing uit Willebroek is er weer bij, nadat de zwarte BMW M3 GT4 van het team in Spa een mooie tweede plaats in de categorie behaalde, had het team blijkbaar geen moeilijkheden om de wagen verder te verhuren aan zijn twee Italiaanse gastrijders. Natuurlijk is ook ditmaal onze landgenoot Andrea Barlesi op de Gulf Lamborghini present. Om volledig te zijn melden we ook de aanwezigheid van Christian Kelders op de Porsche van Exagone Engineering. Met zulk een Belgische delegatie mogen we ons toch aan enkele mooie prestaties van onze landgenoten verwachten.
 
Hetzelfde weekend vindt op de Red Bull Ring een manche plaats van het GT Open en ondanks de concurrerende data komen er daar toch ook 25 wagens aan de start. 

Deelnemers BES Magny CoursDeelnemers BES Magny Cours


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op woensdag 24 augustus 2011 om 02:24


Andere publicaties op Racingworld.be...