Niels Lagrange donderdag op Zolder aan het werk met de BMW Alpina B6 GT3

Niels Lagrange (20) had normaliter moeten deelnemen aan de 24H of Spa met de BMW Alpina B6 GT3 met startnummer 86. Helaas werd tijdens een zware crash op het GT Masters kampioenschap op de Nurnburgring de BMW Alpina B6 herleid tot schroot. De piloot bleef ongedeerd, maar het was onmogelijk om op korte tijd een nieuwe wagen op te bouwen voor de etmaalrace in de Ardennen.
“Ik keek er nochthans rijkhalzend naar uit om in Spa te kunnen deelnemen met de BMW Alpina,” vertelt een teleurgestelde Niels Lagrange.

Toch kan Niels zich deze week kennis maken met de Alpina, want komende donderdag 25 augustus komt BMW Alpina met de B6 GT3 testrijden op Circuit Zolder. In de voormiddag willen ze enkele nieuwigheden uittesten met de wagen. Dit omdat  Alexandros Margaritis & Dino Lunardi op de tweede plaats in het ADAC GT Masters kampioenschap toeven, net achter Lamborghini.

“Wij hopen zodoende op een nog grotere kans om het kampioenschap 2011 alsnog te winnen,” zegt BMW Alpina eigenaar Andreas Bovensiepen zelfzeker.

“Niels neemt dan in de namiddag voor de eerste maal plaats in de BMW Alpina B6 voor een testrit. Wij willen met deze jonge en snelle Belg dit seizoen nog één of twee races rijden (Silverstone (GB) van 9/10/2011 en Zandvoort (NL) 16/10/2011). Ook willen we met hem rond de tafel zitten voor het Europees Kampioenschap FIA GT3 van 2012”, verklaarde Andreas Bovensiepen eerder deze week.

“Ik ben alvast gemotiveerd en enorm nieuwsgierig hoe de BMW Alpina B6 GT3 zich in Zolder laat besturen,” vertelt Niels Lagrange in de aanloop naar zijn eerste rijervaring met de BMW Alpina.

Niels Lagrange press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2011 om 09:05


Andere publicaties op Racingworld.be...