Magny-Cours: Voorbeschouwing WRT

Na Monza, Navarra en de 24 Uren van Spa, staat zaterdag in het Franse Magny-Cours de vierde en tevens voorlaatste afspraak op de agenda van de Blancpain Endurance Series. Na afloop van de drie uur durende wedstrijd, die voor de gelegenheid zal eindigen bij valavond, hoopt het Belgian Audi Club Team WRT de goede klassering van zijn piloten te kunnen bevestigen. Na zijn overwinning in Spa voert Greg Franchi de tussenstand aan voor het trio Stéphane Ortelli, Bert Longin en Filipe Albuquerque.
Dankzij de Total 24 Hours of Spa, goed voor dubbele punten, wist het Belgian Audi Club Team WRT een belangrijke slag te slaan in de Blancpain Endurance Series. Winnaar in de Belgische Ardennen, staat de Luikenaar Grégory Franchi aan de leiding van dit kampioenschap voor... de bemanning van de andere R8 LMS van het Belgische team.
 
Maar dit wil niet zeggen dat we nu rustig achterover gaan zitten”, benadrukt Teammanager Vincent Vosse.  “Hoewel we tijdens de eerste twee manches van het seizoen in Monza en Navarra een podiumplaats pakten, zijn we er nog niet in geslaagd om een race over 3 uur winnend af te sluiten. In Magny-Cours, een piste die we goed kennen dankzij onze deelname aan het Frans kampioenschap, zou het uiteraard ideaal zijn om een kloof te slaan. Ik hoop dus dat we er niet alleen competitief zullen zijn maar ook voor winst kunnen gaan. Met Greg op kop en onze tweede ploeg er net achter, hebben we dus nog twee kansen op de titel... We gaan trachten van deze situatie optimaal gebruik te maken!
 
Terwijl hij ter gelegenheid van de 24 Uren nog werd gekoppeld aan Timo Scheider en Mattias Ekström, zal Grégory Franchi nu opnieuw samen met de Zwitser Marcel Fässler en de Italiaan Andre Piccini aan de start verschijnen, zoals reeds het geval was tijdens de eerste twee races. “Greg heeft dit jaar al gewonnen in de Blancpain Endurance Series, wat voor mij en Andrea niet het geval is”, lacht de laatste winnaar van de 24 Uren van Le Mans. “U kan zich dus voorstellen wat ons objectief is voor Magny-Cours... Het is evident dat, als alles volgens plan verloopt, ook Greg hier zal van profiteren! Ik ben hoe dan ook gemotiveerd om Audi en het team te helpen in hun gevecht voor de titel. Maar, je moet ook rekening houden met het feit dat onze ploegmaats net achter ons staan en het elkaar dus best niet te lastig maken. Zoals steeds in zo’n geval, primeert het teambelang!
 
Al maakte hij geen deel uit van het winnende trio, toch houdt Stéphane Ortelli schitterende herinneringen over aan de 24 Uren van Spa. “Ik was echt gelukkig voor het team en was bijzonder fier”, vertelt de Monegask. “WRT is voor mij een tweede familie geworden. Ik heb heel veel respect voor de bazen, Vincent Vosse en René Verbist. Zoals iedereen binnen het team zijn het harde werkers en ze zorgen ervoor dat iedereen zich voor de volle 100% geeft en daarmee bedoel ik zowel piloten als mechaniciens. Het seizoensbegin verliep eerder positief met twee opeenvolgende tweede plaatsen. Maar, zonder de lekke band in Monza en het uitrukken van de safetycar in Navarra, zaten er misschien wel twee zeges in. We zijn dus competitief en ik hoop dit ook zaterdag te kunnen tonen in Magny-Cours, een circuit dat onze Audi R8 LMS ligt. We staan tweede in het kampioenschap en het zou fantastisch zijn om samen met mijn ploegmaats Bert Longin en Filipe Albuquerque de titel te veroveren. Per slot van rekening heeft Greg al de 24 Uren gewonnen...” (lacht,nvdr).
 
In een zeer professionele maar ook familiale sfeer, wil het Belgian Audi Club Team WRT in Nevers de lijn van de 24 Uren doortrekken. Afspraak zaterdag om 18u15 voor de start van de wedstrijd over 3 uur die rechtstreeks zal te volgen zijn via de website van de Blancpain Endurance Series maar ook via de digitale televisiezender Exqi Sport.
 
 
Blancpain Endurance Series – Manche 4
Circuit de Magny-Cours (FRA)
Vrijdag 26 et zaterdag 27 augustus 2011
 
Timing
 
Vrijdag 26 augustus 2011
17:30-19:00 Vrije trainingen 1
 
Zaterdag 27 augustus 2011
9:00-10:00 Vrije trainingen 2
12:00-13:00 Kwalificaties
18:15-21:15 Race
 
Belgian Audi Club Team WRT
Audi R8 LMS #32 : Bert Longin (BE) – Stéphane Ortelli (MC) – Filipe Albuquerque (P)
Audi R8 LMS #33 : Grégory Franchi (BE) – Andrea Piccini (IT) – Marcel Fässler (CH)


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2011 om 11:20


Andere publicaties op Racingworld.be...