Magny-Cours: Voorbeschouwing DVB Racing

DVB RACING komt dit weekend in actie op het Franse Magny-Cours voor de vierde en voorlaatste manche van de Blancpain Endurance Series. Het team uit Willebroek breidt zodoende een vervolg aan de mooie prestatie die het neerzette tijdens de afgelopen 24 Hours of Spa, waar ze een 2de plaats in GT4 en een 27ste plaats algemeen wegkaapten binnen een veld van 62 starters.
Het Italiaanse duo Raffaële Sangiuolo / Giuseppe de Pasquale, bijgestaan door onze landgenoot Christophe Legrand en de Duitser Wolfgang Haugg deden een prima job tijdens de Ardeense klassieker en dat is de Italianen niet ontgaan.

“Iedereen was tevreden met het resultaat na afloop,” aldus Frank Thuriaux, woordvoerder bij DVB RACING.
“Voor Legrand en Haugg was de 24 Hours of Spa een ‘one shot’, terwijl het Italiaanse duo voor de Blancpain Endurance Series belangrijke punten scoorden en zodoende opschuiven naar de derde plaats in de tussenstand. We hebben er bewust voor gekozen om in functie van de Italianen, die het ganse seizoen betwisten, een zuivere wedstrijd te rijden zonder de wagen extra te balasten en uit de problemen te blijven. En daar zijn we goed in geslaagd”.

De beide Italianen kwamen aan de aftrap van de Blancpain Endurance Series met een Aston Martin Vantage van GPR AMR en besloten de Belgische manche te rijden met de BMW M3 van DVB RACING.

“Ze waren onder de indruk van de BMW en de professionele aanpak van DVB RACING, gekoppeld aan het familiale karakter binnen het team. Ze willen dan ook de twee laatste wedstrijden van de Blancpain Endurance Series met de BMW M3 afwerken. Uiteraard zal het tempo in Magny-Cours een stuk hoger liggen dan tijdens de 24 Hours of Spa en we willen terug meestrijden in de voorste gelederen binnen de GT4. Sangiuolo en de Pasquale staan nu derde in de tussenstand en we hopen samen met hen nog minstens één plaatsje op te schuiven”, besluit Frank Thuriaux.

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2011 om 17:33


Andere publicaties op Racingworld.be...