De nieuwe Aston Martin V12 Vantage GT3

Aston Martin V12 Vantage GT3Aston Martin V12 Vantage GT3
Met de nieuwe V12 Vantage GT3 heeft Aston Martin eindelijk een opvolger klaar voor de inmiddels verouderde DBRS9. Het GT3-wereldje staat niet stil en elk jaar vervoegen nieuwe constructeurs het veld, worden de wagens verder ontwikkeld en gaat het niveau stijl omhoog. De Balance of Performance zorgde er nog enigszins voor dat de oude DBRS9 nog een vuist kon maken tegen al dat nieuwe geweld.
Aston Martin V12 Vantage GT3Aston Martin V12 Vantage GT3
Het eerste wat opvalt aan Prodrive's nieuwe bolide is de agressieve look van de wagen. Her en der is het koetswerk opengescheurd om deze gespierde bolide te kunnen laten afkoelen. Een mastodont van een achtervleugel moet samen met de kortere wielbasis en de nieuwste ABS en tractiecontrolesystemen zorgen voor een goed rijgedrag. Net als de nieuwe McLaren MP4-12C GT3, heeft de Vantage GT3 ook een gapende opening achter haar voorwielen die cosmetisch wordt afgedekt door een paneel.
 
Onder de motorkap zit een aangepaste versie van Aston Martin's 6 liter V12 motor. De V12 brengt 600 paarden en een koppel van 700Nm voort; bovendien is de inplanting van de krachtbron geoptimaliseerd voor een nog betere gewichtsverdeling.
 
Aston Martin V12 Vantage GT3Aston Martin V12 Vantage GT3
In oktober begint de wagen aan een uitgebreid testprogramma waarbij niet alleen op rauwe snelheid wordt gemikt, maar zeker ook op betrouwbaarheid met de talrijke etmaalraces in het achterhoofd. Voorlopig staan er alvast 10 000 testkilometers op de planning. Voor geďnteresseerde kopers vermelden we ook nog even dat er een prijskaartje van €340 000 aan de Vantage GT3 vast hangt.

Update 6 november 2011
De eerste test van de nieuwe Vantage GT3 is bij deze een feit.

Update 8 november 2011
Er zijn ondertussen ook videobeelden gepubliceerd van de eerste test sessie met de nieuwe Aston Martin Vantage GT3.

Foto's: Aston Martin


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 25 augustus 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...