Silverstone: Reacties na de race

Het werd een goed weekend voor de Belgen. Maxime Martin en Bas Leinders wonnen de race, Bert Longin eindigde tweede en Greg Franchi behaalde de titel. Dylan Derdaele behaalde voor zijn eerste race op dit niveau een mooie zesde plaats en dit ondanks een lekke band en problemen bij de pitstop. Hierbij enkele reacties van de belangrijkste protagonisten.
Maxime Martin (BMW Z4 - Marc VDS Racing):

"Het was niet de meest beklijvende rijbeurt van mijn carrière, maar ik moest de afspraken met het team respecteren en de voorsprong tussen de 25 en 35 seconden trachten te houden”, gaat Maxime Martin verder. “We wonnen dus de wedstrijd, met als schitterend bijkomend effect dat Markus Palttala vicekampioen in de Blancpain Endurance Series wordt. Bas en ik worden vijfde, wat dus ook een heel mooi resultaat is.”

Vincent Vosse (teamleider WRT):

 “Wat kan ik zeggen: het is schitterend!”, aldus de teammanager van het Belgische team. “Het was een mooie, maar bloedstollende finale, maar het is net voor dit soort momenten dat je aan autosport doet! Het is het harde werken en de doorzetting die hebben geleid tot dit succes en dit na nog maar twee jaar als ploeg te bestaan. Vanavond bouwen we een feestje, maar vanaf morgen bereiden we onze volgende opdracht voor.”

Bert Longin (Audi R8 LMS - WRT):

“Jammer van die moeilijke start, want een zege had er mogelijk ingezeten”, vertelt Bert Longin na afloop. “Van spijt is er echter geen sprake want het was een leuk wedstrijd en bovendien pakte Greg de titel. Mijn start was goed, ik zat naast de Alpina, maar die duwde me naar het vuile gedeelte van de piste. Mijn banden pikten heel wat rubber en vuil op wat in de aanvangsronden leidde tot heel wat onderstuur. Zo verloor ik heel wat plaatsen.”

Greg Franchi (Audi R8 LMS - WRT):

“De titel veroveren na eerder de 24 Uren van Spa te hebben gewonnen is ongelofelijk, ik kan het gevoel niet onder woorden brengen”, aldus een opgeluchte Franchi. “Het was een zware wedstrijd, zeker omdat ik tijdens mijn stint in druk verkeer zat, maar gelukkig ging het daarna beter. Dit is zonder meer het succes van een gans team en ik wil dan ook iedereen bij de Belgian Audi Club en bij WRT, de mechaniciens en alle ploegmaats van dit seizoen bedanken voor dit prachtresultaat.”

Patric Derdaele (vader en coach van Dylan):

“We zijn zeer gelukkig met de prestatie van Dylan. Dit was een test om te zien of Dylan reeds matuur genoeg was om nu reeds te fungeren in GT3 en het resultaat mag gezien zijn. Dylan reed een prima stint, liet zich niet verrassen onder de zware druk van de opzittende concurrenten zoals ondermeer Albuquerqe in de Audi R8 en was op een bepaald moment de snelste wagen op de piste tijdens zijn stint. Nu kunnen we kijken naar de nabije toekomst en ons bezinnen over zijn toekomst in de autosport. Mogelijk zullen er tijdens de komende wintermaanden meerdere tests worden afgewerkt met andere wagens en andere teams om zodoende een nog beter zicht te krijgen alvorens er een definitieve beslissing valt”





   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2011 om 23:53


Andere publicaties op Racingworld.be...