Francorchampagne: Kwalificaties race 2: Kia op pole, maar dan wel het Chad exemplaar

Een Kia Pro_Ceed zal morgen van op de pole starten voor de tweede race, echter wel het exemplaar van Chad Racing van Kane/Ferrier. Steven Kane plaatste de wagen voor de Renault van Lémeret en de Jaguar XF van Verdonck. Kampioenschapleiders Steveny/de Radigues moeten tevreden zijn met de zevende tijd.
Al om negen uur deze morgen stond de tweede kwalificatie van het BTCS kampioenschap op het programma. De temperatuur schommelde rond het vriespunt als de wagens de baan op kwamen. De tijden gingen dan ook gestadig naar omlaag naargelang de sessie vorderde en de temperatuur steeg. Uiteindelijk was het de Brit Steven Kane die het snelste was met een tijd van 2’26:861. De Kia die gisteren nog in de pits bleef met een kapotte motor ging de Renault van Lémeret/Mondron vooraf. Verdonck/Moonens behaalden een mooie derde tijd met de Jaguar XF, terwijl de Volvo van Radermecker/van de Poele voor de tweede maal op de vierde plaats strande. van Kelders/Thiry/Soulet vooraf. De favorieten voor de titel vinden we slechts terug op de vijfde (Kelders/Soulet/Thiry) en zevende (Steveny/de Radigues) startplaats.
 
Ditmaal was de BMW van Qvick/Vanbellingen de snelste in de T3 klasse voor de VW Scirocco van Wauters/Lattine, die echter de Spork Seat van Adriaenssens voor moeten laten. In de T3 klasse noteerden we de crashes van zowel de Seat WTCC van Rosoux als van de Mazda3 van Van Herck. Mogelijk geraken beide wagens niet hersteld en moeten we morgen twee kanshebbers op de klassenoverwinning missen. De wagen van Alexis van de Poele die gisteren van de baan ging was wel hersteld en de zoon van Eric zette er de snelste tijd mee neer in de S2 klasse.
 
Kwalificatie 2:
 
1. Kane Steven/Ferrier Tom/Dockerill Iain (Kia Pro_Ceed) 2:26.861
2. Lémeret Stéphane /Mondron Edouard (Renault Megane) 2:26.996
3. Verdonck Nico/Moonens Werner (Jaguar XF) 2:27.252
4. Radermecker Vincent/van de Poele Eric (Volvo S60) 2:27.270
5. Thiry Jerome/Kelders Christian/Soulet Maxime (Renault Mégane) 2:28.617
6. Viron Alexandre/Richard Laurent (Renault Mégane) 2:29.219
7. Steveny Philippe/de Radigues Didier (Kia Pro_Ceed) 2:30.309
8. Vanbelingen Steve/Qvick Erik (BMW M3 WTCC) 2:35.504
9. Adriaenssens Jimmy/Nye David Williams (Seat SuperCopa) 2:39.485
10.Wauters Koen/Latinne Ronnie (VW Scirocco) 2:39.710


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 22 oktober 2011 om 14:20


Andere publicaties op Racingworld.be...