Bevestigd: D'Ambrosio in 2012 niet langer bij Virgin/Marussia

Charles Pic - Marussia Virgin RacingCharles Pic - Marussia Virgin Racing
De geruchten deden al een tijdje de ronde en na de young driver tests in Abu Dhabi waar Charles Pic de MVR-02 testte, kwam de Fransman definitief in het vizier van Marussia Virgin Racing voor een permanent zitje in 2012. Vandaag bevestigde het Britse team dan ook dat onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio mag opkrassen bij het team komend seizoen, terwijl Timo Glock de partner wordt van de 21-jarige Charles Pic.
Jérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin RacingJérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin Racing
Charles Pic komt uit de GP2-series waar hij de voorbije twee seizoenen voor Arden en Addax reed. Verder dan een vierde plaats in de eindstand kwam de jonge Fransman uit Montélimar echter niet. Naar verluidt zou hij evenwel meer budget meebrengen dan onze landgenoot D'Ambrosio, waardoor de keuze van de troepen van John Booth vrij eenvoudig was. Opvallend was echter het kille afscheid van team manager Booth. "Ik wil Jérôme bedanken voor zijn harde werk en de belangrijke meerwaarde die hij was voor ons team de voorbije twaalf maanden. Ik ben er van overtuigd dat hij een mooie toekomst heeft om naar uit te kijken en ik wens hem enorm veel succes", meer zat er niet in.

Jérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin RacingJérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin Racing
Toch staat het nog niet geheel vast dat we D'Ambrosio volgend jaar niet meer in de koninginnenklasse van de eenzitterij aan de slag zien. Onze landgenoot presteerde het ganse seizoen iets minder constant dan teamgenoot Glock, maar slaagde erin voortdurend progessie te maken. Al bij al mogen we stellen dat D'Ambrosio het niet onaardig deed in zijn eerste seizoen Formule 1, dat beamen ook andere (buitenlandse) journalisten overigens. Aan de RTBF vertrouwde de jonge Belg toe dat hij de zaken dermate rooskleurig bekeek dat hij hoopte er in Melbourne opnieuw bij te zijn, "er is een grote kans dat ik volgend jaar toch op de grid sta" zei "Jeda" in niet mis te verstane woorden...

Foto's: Marussia Virgin Racing & Georges De Coster


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op zondag 27 november 2011 om 22:45


Andere publicaties op Racingworld.be...