Endurance kortnieuws: prototype teams bereiden zich voor op 2012

OAK-Pescarolo LMP2OAK-Pescarolo LMP2
HS Technik, dat voorheen in de Duitse F3 uitkwam, zal in 2012 aantreden in het nieuwe WK Endurance. Het plan is om een OAK-Pescarolo in te zetten, uitgerust met de populaire Nissan krachtbron. HS Technik is door deze aankondiging de eerste echte klant die haar plannen bekend maakt om een OAK LMP2 in te zetten volgend seizoen. Afgelopen week bood de Franse constructeur de mogelijkheid aan geďnteresseerden om de wagen aan de tand te voelen op de omloop van Sebring. Onder andere Conquest Racing van onze landgenoot Eric Bachelart was aanwezig op die test.

Ook Manor Competition overweegt de optie om het WEC te vervoegen. Het team dat de afgelopen seizoenen in actie kwam in de GP3 series en de Britse Formule Renault 2.0, zou in 2012 proberen haar eerste stappen te zetten in het endurance racen, om in 2013 een volledige WK campagne aan te vatten.
 
Newman/Haas Racing, dat onlangs nog aankondigde zich terug te trekken uit de Indycar Series, heeft aangegeven niet bij de pakken te blijven zitten. Het team overloopt verschillende opties waaronder een mogelijke overstap naar de prototype racerij.

Het Amerikaanse Dyson Racing dat actief is in de American Le Mans Series, is ernstig aan het overwegen om haar twee felbegeerde uitnodigingen voor de 24h du Mans op te nemen (LMP1). Het team zou dan wel een alternatief moeten zoeken voor haar huidige Lola B09/86 chassis’ die door de ACO niet worden toegelaten in de 24h du Mans. Het meest voor de hand liggende alternatief is de Lola B12/60. Indien het Amerikaanse team van Chris Dyson aan de start verschijnt, dan zal dit ook meer dan waarschijnlijk de terugkeer van Mazda naar Le Mans betekenen.

Nog een ander trans-Atlantische equipe, Level 5 Motorsports, zal volgend seizoen dan weer niet een vervolg breien aan haar LMP2 campagne in het ILMC van afgelopen seizoen. Eigenaar Scott Tucker prefereert een deelname aan de ALMS boven een wereldwijd programma in het WK Endurance. Uiteraard zal men midden juni de uitstap maken naar de 24h du Mans, waarvoor men nu reeds een uitnodiging op zak heeft. Het team kondigde voorts aan haar twee recent aangeschafte HPD ARX-01g te zullen upgraden naar de nieuwste HPD ARX-03b, de LMP2 variant van de HPD ARX-03a.

Foto: ALMS


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zondag 11 december 2011 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...