Het Auto en Moto Salon van Brussel 2012 opent volgende week zijn deuren

Het Auto en Moto Salon van Brussel 2012Het Auto en Moto Salon van Brussel 2012
Volgende donderdag opent het 90ste Auto en Moto Salon zijn deuren voor het publiek en, na de bedrijfsvoertuigen en vrijetijdswagens verleden jaar, staan dit jaar de personenwagens terug centraal. Het salon, waarvan de eerste editie exact 110 jaar geleden plaatsvond, blijft de grootste manifestatie van het land; verleden jaar vonden immers 380 000 bezoekers hun weg naar de Heizelpaleizen. Ook dit jaar staan met "Cleaner Mobility" als slogan de impact van het autorijden op het milieu en het zuinig omspringen met de energievoorzieningen centraal. Zoals bij het Autosalon van Brussel 2011 zal Racingworld.be ook nu weer aanwezig zijn in Brussel en u aan de hand van berichten en foto's op de hoogte brengen van het geboden spektakel.
Om deze jubileum editie extra luister bij te zetten, zal er in paleis 6 een speciale verzameling van de meest invloedrijke wagens van de laatste eeuw ten toon gesteld worden. Vertrekkende van bij de Ford T zullen er sportwagens, luxewagens, supercars en conceptwagens die bij de geschiedenis van de auto een belangrijke rol speelden opgesteld zijn.
 
Het Brussels Auto en Motor Salon en heeft steeds een belangrijke rol opgenomen in het promoten van nieuwe technologieën en ook dit jaar zal het niet anders zijn. Onder het moto Cleaner Mobility zal er in Paleis 7 een overzicht gegeven worden van de hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen van toepassing op de transportsector. In hetzelfde paleis zal ook een parcours starten waarop de bezoeker menig elektrisch voertuig aan een testrit kan onderwerpen.
 
Natuurlijk zullen de meeste constructeurs er alles aan doen om het groene imago van hun producten te promoten, doch zal er voor de liefhebber nog genoeg moois, aangedreven door klassieke grommende benzinemotoren, te bewonderen vallen. Opvallend trouwens is dat de aanvraag voor tentoonstellingsruimte bij de luxe sportwagen verdelers zo groot was, dat men deze merken heeft moeten verhuizen van de patio naar het veel grotere paleis 12. Ferrari, Maserati, Lamborghini, Porsche, McLaren, Aston Martin, Lotus, Alpina, Bentley, in paleis 12 moet men zijn wil men een glimp opvangen van de snelste bolides op weg.

Brussel is al lang niet meer de plaats waar grote wereldpremičres worden onthuld, doch zal er nog genoeg nieuws te zien zijn. Bij de personenwagens vindt je er ondermeer de Citroën DS5, de nieuwe BMW 3 serie, de Chevrolet Malibu, de nieuwe Honda Civic, de Hyundai I40 en I30, de vernieuwde Mercedes B klasse, de new VW Beetle en de opgefriste Toyota Avensis en Renault Clio. Bij de sportwagens moet men zeker een kijkje gaan nemen naar de nieuwe Porsche 911, de Lamborghini Avantador of de Ferrari 458 Italia Spider. Ook menig concept car staat ten toon, ondermeer bij Alfa Romeo (4C concept) en bij BMW (I3 en I8).

In het kader van de milieuvriendelijke politiek past ook nog een nieuw initiatief, het invoeren van de “e-card”. Met deze kaart, die iedere bezoeker kan verkrijgen, kan men op eenvoudige wijze alle gewenste informatie over de tentoongestelde producten digitaal verzamelen. Via smartphone, tablet of via eender welke computer met internetverbinding kan je zo tijdens of na je Salonbezoek alle verzamelde informatie consulteren. Alzo spaart men het gebruik van gedrukte brochures en plastiek zakken uit, wat het milieu enkel ten goede komt.
 
Praktisch:
  • Open van donderdag 12 tot en met zondag 22 januari.
  • Openingsuren: van 10.00 to 19.00 uur.
  • Nocturnes tot 22.00 uur: vrijdag 13 januari, maandag 16 januari en vrijdag 20 januari
  • Tarieven:
    • Volwassene 12,50 euro
    • Kinderen van 6 tot 12 jaar 6,50 euro
    • Kinderen onder de 6 jaar gratis
    • Parking 5 Euro.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nationaal op vrijdag 06 januari 2012 om 12:26


Andere publicaties op Racingworld.be...