24H of Daytona: Steeds meer Europese toprijders aan de start

Via eerdere berichtgeving kwam u al te weten dat verscheidene Europese piloten eind deze maand naar Daytona trekken om deel te nemen aan de 24 uren wedstrijd aldaar. Na ondermeer Richard Westbrook, Gianmaria Bruni, Giancarlo Fisichella, Lucas Luhr en Alan McNish komen nu ook Emanuele Pirro, Oliver Gavin, Jan Magnussen en Jeroen Bleekemolen er aan de start.
Audi rijder Alan McNish krijgt in Daytona het gezelschap van een ex-collega onder de vorm van de Emanuele Pirro. De Italiaanse veteraan - zijn eerste deelname aan de 24 uren van Daytona dateert al van 1981 - neemt ook hier deel aan het stuur van een Audi, geen prototype maar een R8 LMS GT van het APR Motorsport team. Dion von Moltke en Nelson Canache worden zijn teamgenoten. De Nederlander Jeroen Bleekemolen vond dan weer onderdak bij TRG Porsche. Hij zal er één van de vijf 911 GT Cup’s delen met onze landgenoot Marc Goossens, Spencer Pumpelly, Steve Bertheau en Wolf Henzler.

De DP Corvette van Spirit of Daytona Racing kende al een mooie bezetting met Richard Westbrook en Antonio Garcia, maar voor de 24 uren mag het team er nog twee officiële GM rijders aan toe voegen, Oliver Gavin en Jan Magnussen. Het team beschikt zo over één van de sterkste equipes van de wedstrijd. Oliver Gavin zal het team nog tweemaal versterken, namelijk bij de 6 uren van Watkins Glen en bij de 3 uren van Indianapolis.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 06 januari 2012 om 18:18


Andere publicaties op Racingworld.be...