GT1: BMW bevestigt deelname via team Vita4One

Wat Racingworld.be eerder voorspelde, werd vandaag bevestigd; BMW kondigde zijn intrede in het GT World (ex GT1) kampioenschap aan. Het is vijfvoudig FIA GT kampioen Vita4One dat verkozen is om de twee BMW Z4's in te zetten. Rijders worden later bekendgemaakt, maar het is al zeker dat teambaas Michael Bartels het stuur zal nemen van één van beide wagens.
Het was BMW sportdirecteur Jens Marquardt zelf die het nieuws wereldkundig maakte met de volgende woorden: “Wij zijn verheugd om het team Vita4One en Michael Bartels te ontvangen in onze BMW familie. Michael en zijn team hebben al meermaals hun kunnen bewezen en ik ben dan ook blij op hen te kunnen rekenen voor deze mooie toevoeging aan het programma voor onze Z4 GT3. Het is fantastisch om deel uit te maken van het FIA GT World kampioenschap.”

Michael BartelsMichael Bartels
Michael Bartels, teamchef van Vita4One voegde daar aan toe: “Wij hebben het ontwikkelingsprogramma van de Z4 GT3 nauwlettend in de gaten gehouden. BMW heeft de wagen voortdurend verder ontwikkeld en de Z4 zo naar de top van het zeer competitieve GT3 veld gebracht. Ik ben er van overtuigd dat de ontwikkeling van de wagen dit seizoen nog een stap verder zal gaan en ons zal toelaten om vooraan te strijden in het GT World kampioenschap. Gans het team is opgewonden bij het idee om naar het wereldkampioenschap terug te keren, waar wij al vele overwinningen behaalden in het verleden. Wij willen dit succesverhaal zo vlug mogelijk verder zetten met de BMW Z4 GT3.”

Teambaas en drievoudig FIA GT kampioen Michael Bartels zal zeker één van de rijders zijn, terwijl zijn landgenoot Frank Kechele, die verleden jaar voor het team in de Blancpain Endurance Series reed, eveneens van een zitje verzekerd lijkt. Wat de impact van de GT World deelname zal zijn op het BES programma, werd niet medegedeeld.

Na Audi (met WRT) en McLaren (met Hexis), is BMW het derde merk dat zijn deelname aan het wereldkampioenschap bevestigt. Minder gunstige geruchten komen er van JRM (Nissan) en AF Corse (Ferrari). Beide teams vinden niet de nodige budgetten om deel te nemen en de kans dat zij dit jaar nog aanwezig zullen zijn in het GT World kampioenschap is dan ook zeer gering.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op donderdag 12 januari 2012 om 18:11


Andere publicaties op Racingworld.be...