AF Corse kijkt aan tegen een druk seizoen

AF Corse - Ferrari 458 #51AF Corse - Ferrari 458 #51
Vorig jaar was een goed gevuld en succesvol jaar voor AF Corse met titels in het ILMC, LMS en FIA GT3. Dit jaar wordt het nog drukker voor het Italiaans team, het tekent present in zeven verschillende kampioenschappen. FIA WEC, ILMC, FIA GT3, International GT Open, Blancpain Endurance Series, Ferrari Challenge en Maserati Trofeo staan op het programma.
Vooreerst heeft het team een ORECA 03 Nissan LMP2 aangekocht die zal ingezet worden in zowel het World Endurance Championship (WEC) als in de European Le Mans Series (ELMS). De rijders zijn in beide kampioenschappen dezelfden, namelijk Kaffer, Ayari en Perez Companc. In het WEC zet het team eveneens drie Ferrari F458 GTE’s in, twee in de GTE-Pro klasse en één in de GTE-Am klasse. Rob Kaufman, Michael Waltrip en Rui Aguas nemen plaats in de GTE-Am wagen; de rijders voor de twee wagens in de Pro klasse worden later bekendgemaakt. In de ELMS komt er één F458 GTE aan de start, Eppe Perrazini en Marco Cioci komen er uit in de GTE-Am klasse.

Bizzarri/Rizzoli - Ferrari 458 GT3Bizzarri/Rizzoli - Ferrari 458 GT3
In de Blancpain Endurance Series zet het team twee F458 GT3’s in voor het duo Matt Griffin/Jack Gerber en voor het trio Yannick Mallegol/Jean-Marc Bachelier/Howard Blanc. Beide wagens komen uit in de Pro-Am klasse. Als heersend kampioen in het FIA GT3 kampioenschap zal AF Corse zijn titel ook verdedigen, maar met wie is nog niet duidelijk; de selectie van de piloten is nog volop aan de gang. Ook het International GT Open kampioenschap mag weer rekenen op de deelname van het Italiaanse team, één F458 GT2 voor de familie Talkanitsa en twee of drie F458 GT3’s zullen het team vertegenwoordigen. Verder zullen de Italianen ook nog actief zijn in de Ferrari Challenge en in de Maserati Trofeo.

Het enige hoogstaande GT kampioenschap waar AF Corse niet present tekent is dus het GT World kampioenschap. Nochtans de geprefereerde kandidaat van Ferrari zelve, wimpelde het team, dat het al druk genoeg heeft met het bestaande programma, het voorstel tot deelname af.

Foto's: DPPI/AF Corse


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 14 januari 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...