Kortnieuws: Kalender FIA GT4 Eurocup - Francois Migault overleden

Lotus Evora GT4Lotus Evora GT4
Er werd opnieuw een gewijzigde kalender voor de FIA GT4 Eurocup vrijgegeven, met nu één race op Spa-Francorchamps en geen meer op Circuit Zolder. Daarnaast bereikte ons het trieste nieuws dat in Frankrijk oud-rijder François Migault overleed na een slepende ziekte; de Fransman stond driemaal op het podium van de 24 uren van Le Mans.
Wegens het te laat indienen van de kalender, verkreeg de GT4 Eurocup verleden jaar geen FIA status en werden de races gekoppeld aan de races van het Dutch GT4 kampioenschap. Dit jaar krijgt het kampioenschap opnieuw het FIA label en al vroeg werd een kalender voorgesteld met verscheidene manches in de BeNeLux. Ondertussen werd deze kalender echter al tweemaal grondig gewijzigd en verleden week werd dan wat de definitieve kalender moet zijn bekend gemaakt. Weer werd de kalender serieus omgegooid tegenover de vorige versie, geen race meer in Zolder en slechts één op Spa tegen twee in de vorige versie. Wel kan men zeggen dat men er naar getracht heeft terug naar meerdere landen uit te wijken. Alleen spijtig dat het steeds wijzigen en laat uitbrengen van een kalender het de teams en autosportfans er niet gemakkelijker op maakt om een planning op te stellen.

FIA GT4 Eurocup kalender:
01/04/12  Paul Ricard HTTT
06/05/12  Dijon
24/06/12  Brescia Franciacorta
19/08/12  Bratislava
16/09/12  Spa-Francorchamps
07/10/12  Zandvoort

In Frankrijk overleed op 67 jarige leeftijd oud coureur François Migault na een slepende ziekte. De Fransman nam vijfentwintig maal de start van de 24 uren van Le Mans en eindigde driemaal op het podium, met een tweede plaats met een Gulf Mirage in 1976 als hoogste notering. Zijn laatste deelname dateert van 2002 toen hij aan de start kwam met een Dome S101. Migault kende ook een korte en weinig succesvolle Formule 1 carrière in de jaren 70. Hij reed in de Formule 1 voor Connew, Hill en Williams, maar zijn beste seizoen was 1974 toen hij dankzij de steun van Motul uitkwam voor de Britse renstal BRM. Verder dan een veertiende plaats kwam hij echter niet.

Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 29 januari 2012 om 18:41


Andere publicaties op Racingworld.be...