Ferrari P4/5 Competizione ook in 2012 aan het werk!

N.Technology - P4/5 CompetizioneN.Technology - P4/5 Competizione
Verleden jaar hadden we op deze site verscheidene malen aandacht voor de Ferrari P4/5 Competizione, een superwagen die ondermeer deelnam aan de 24 uren van de Nürburgring. Deze spectaculaire bolide zal ook dit jaar zijn verschijning maken op de internationale racescène, maar ditmaal wordt er een hybride aandrijving gekoppeld aan de 4 liter achtcylinder.
Verleden jaar liet de steenrijke Amerikaan James Glickenhaus de Ferrari P4/5 Competizione bouwen, een racewagen die de vloeiende lijnen van de mythische Ferrari P4 in herinnering moest roepen. Als basis diende het chassis van een Ferrari F430. Gezien de wagen, waarvan slechts één exemplaar werd gebouwd, niet gehomologeerd  kon worden voor een FIA GT kampioenschap, zocht de Amerikaan zijn heil in het VLN kampioenschap. Dat het Glickenhaus niet aan ambitie ontbrak bewees hij met het aanwerven van bekende Ferrari piloten als daar zijn Mika Salo, Nicola Larini, Fabrizio Giovanardi en Luca Cappellari. De snelheid was er wel, maar de resultaten vielen tegen met ondermeer een opgave in de 24 uren van de Nurburgring.

Iedereen dacht dat de wagen in de collectie van de rijke verzamelaar zou verdwijnen, maar Glickenhaus meldt nu dat de wagen terugkomt naar het VLN seizoen, maar ditmaal voorzien van een hybride aandrijving. Aan de 4 liter V8 motor werd een elektromotor van  Magneti Marelli gekoppeld dat per ronde een extra 80 pk gedurende ongeveer zes seconden kan leveren. In feite is dit systeem zeer vergelijkbaar met het KERS-systeem dat in de Toro Rosso en Red Bull Formule 1 wagens wordt gebruikt.

Foto: Jan Brucke/VLN


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 29 januari 2012 om 20:41


Andere publicaties op Racingworld.be...