GT1: McLaren vaardigt Parente nu ook af naar Hexis

Hexis - McLaren MP4-12CHexis - McLaren MP4-12C
Eerder deze week maakte United Autosports bekend dat het de officiële McLaren GT piloot Alvaro Parente in zijn team heeft opgenomen om de Blancpain Endurance Series te betwisten. Vandaag stelde Hexis Racing zijn GT1 WK team voor en ook daar heeft Alvaro Parente een plaatsje gevonden. Voor de rest had het team weinig verrassingen in petto.
Ondanks dat er nog altijd onzekerheid hangt over het al dan niet doorgaan van het GT1 wereldkampioenschap presenteerde vandaag Hexis Racing zijn nieuwe livery en rijders voor komend seizoen alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Het wapen van Hexis Racing voor dit seizoen is niet langer een Aston Martin, maar de McLaren MP4-12C GT3. Het kleurenschema blijft echter identiek aan vorig jaar, zilver met rode en zwarte accenten. Hexis Energy Drink blijft natuurlijk de hoofdsponsor, maar ook Eurodatacar doet een duit in het sponsorzakje.

Wat de rijders betreft vinden we op de eerste wagen geen verrassingen, Frédéric Makowiecki keert terug na een jaartje bij Ford gereden te hebben en wordt gekoppeld aan de Nederlander Stef Dusseldorp. Op de tweede wagen stapt nieuweling Grégoire Demoustier (ex-Graff Mercedes en Formule Renault) in, samen met de McLaren testpiloot Avaro Parento. Parento werd eerder deze week ook al aangekondigd bij United Autosports voor de BES. McLaren had eerder al aangekondigd dat het zijn drie testrijders zou onderbrengen bij klantenteams. Parente zit dus al bij Hexis en United Autosports en Bell eveneens bij United Autosports, enkel Sims moet nu nog een raceprgramma toegewezen krijgen.

Hexis - McLaren MP4-12CHexis - McLaren MP4-12C
Hexis - McLaren MP4-12CHexis - McLaren MP4-12C
Hexis - McLaren MP4-12CHexis - McLaren MP4-12C


Foto's: Hexis


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op woensdag 01 februari 2012 om 20:19


Andere publicaties op Racingworld.be...