Kortnieuws: Slovakiaring, Special Tuning Racing en Adrian Sutil

Na het verdwijnen van Argentinië van de WTCC kalender bleef er één race in te vullen op de datum van 29 april. Die is nu ingenomen door een race op de Slovakiaring. Deze manche wordt een week later gevolgd door een race op de Hungaroring. Special Tuning Racing zet dit jaar op zijn minst twee SEAT's in; één voor Tom Boardman en één voor Pepe Oriola. Volgens het Duitse magazine Bild zet Adrian Sutil zijn carrière mogelijk verder in het WTCC.
Voor de tweede maal in twee jaar tijd werd de WTCC manche voorzien in Argentinië geannuleerd. Sprong verleden jaar Circuit Zolder nog in om de wedstrijd te vervangen op de kalender, dan maakte men in Limburg vorig jaar al bekend niet langer meer geïnteresseerd te zijn in de organisatie van een WTCC race. Zodoende werd er elders in Europa gezocht naar een vervangwedstrijd voor de geplande datum op 29 april. Logischerwijze viel de keus op de Slovakiaring aangezien dit circuit slechts 170 kilometer verwijderd is van de Hungaroring waar het weekend daarop al de volgende manche gereden wordt. Hopelijk vergaat het de WTCC-rijders beter dan de rijder in onderstaande video... Opvallend overigens is dat van de zes Europese races er drie in Oost-Europa (Oostenrijk, Hongarije en Slowakije) en drie in Zuid-Europa (Spanje, Portugal en Italië) worden verreden en geen enkele nog in West-Europa! De organisatoren van het WTCC maken zich sterk dat de wedstrijd in Argentinië volgend jaar wel weer zal kunnen plaats vinden.

STR (Special Tuning Racing) heeft Tom Boardman aangetrokken om één van zijn SEAT's te besturen. De Brit, die in 2009 nog uitkwam voor Sunred, keert na twee jaar BTCC dus terug naar het WTCC. STR zal evenals Lukoil Racing de steun van SEAT Sport ontvangen en beschikken over de 1.6 turbo motor. De tweede wagen van het team komt meer dan waarschijnlijk in handen van Pepe Oriole, terwijl het team mogelijk nog een derde wagen inzet.

Een ontgoochelde Adrian Sutil dacht na zijn veroordeling voor geweldpleging er even aan om zijn carrière in de autosport stop te zetten, maar volgens het Duitse blad Bild denkt de Duitser er nu aan om deze toch verder te zetten in het WTCC, maar ook IndyCar is een optie.Foto: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 06 februari 2012 om 22:01


Andere publicaties op Racingworld.be...