Dani Clos bij HRT - GP Bahrein in gevaar - Charles Pic op de wip?

Ook het kleinste team uit het Formule 1 circus heeft nu zijn testrijder en logischerwijze viel de keuze op een Spanjaard, namelijk Dani Clos. Vandaag is het één jaar geleden dat de opstand in Bahrein uitbrak en die verjaardag lijkt het startschot te worden van een nieuwe golf van protest. Als de onrust toeneemt, komt de organisatie van de Grote Prijs, die binnen iets meer dan twee maanden moet plaatsvinden, opnieuw in het gedrang.
De nieuwe Spaanse eigenaars van HRT lieten vorig jaar al doorschemeren dat het promoten van Spaanse piloten één van de doelstellingen van het team zou worden. Na het aannemen van Pedro de la Rosa als eerste rijder krijgt nu ook Dani Clos een plaatsje in het team als derde rijder. Dani Clos kwam verleden jaar al in actie voor het team tijdens de rookie tests in Abu Dhabi. Dit jaar wordt er voorzien dat de Spaanse belofte bij verschillende vrije trainingen voor het team aan de bak zal komen. Clos zelf heeft er drie seizoenen GP2 opzitten. Nu de rijderskeuze finaal is, blijven er toch nog veel problemen op te lossen voor het Spaanse HRT. Zo bleek de nieuwe wagen de noodzakelijke crash test niet te hebben doorstaan en zal het ontwerp van de wagen moeten herzien worden. Een gevolg is dat het team zijn nieuwe wagen niet klaar zal hebben voor de volgende wintertest en ten vroegste bij de laatste testsessie op 1 maart de bolide op de baan kan brengen.

De laatste dagen is het weer zeer onrustig in Bahrein en de regering vreest dat de verjaardag van het begin van de opstand vandaag de start zal zijn van nieuwe reeks betogingen en rellen. Indien dit het geval zou zijn, kan dat de organisatie van de Grote Prijs van Bahrein, die op 22 april moet plaatsvinden, opnieuw in gevaar brengen. De teams zijn enkel bereid naar het Arabische land af te zakken als de veiligheid voor honderd percent kan gegarandeerd worden en leggen de verantwoordelijkheid hiervoor bij de internationale automobielfederatie FIA. Ook oefent de lokale tak van de Rechten van de Mens zware druk uit op de FIA om een duidelijk standpunt in te nemen in het conflict en de Grote prijs te boycotten. Komt de Grote Prijs van Bahrein voor de tweede maal in evenveel jaar te vervallen, dan komt de wedstrijd voor het WEC die later op het jaar gepland staat eveneens op de helling te staan.

In Rusland doken de afgelopen week geruchten op als zou Charles Pic nog voor de start van het seizoen in financiële moeilijkheden verkeren. Charles Pic, die morgen 22 wordt, nam eind vorig jaar het racezitje over van onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio waarbij meer dan waarschijnlijk financiële motieven aan de basis lagen. Marussia Racing liet echter weten dat er geen sprake is van Pic aan de kant te schuiven. "Geen zorgen, Charles zal op de grid staan (in Melbourne nvdr.)", aldus het Britse team.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 14 februari 2012 om 00:27


Andere publicaties op Racingworld.be...