50 wagens voor seizoensopener in Monza - ruime Belgische inbreng

Blancpain Endurance SeriesBlancpain Endurance Series
Op iets minder dan twee maanden voor dat de tweede jaargang van de Blancpain Endurance Series op gang wordt geschoten, maakte SRO een deelnemerslijst bekend voor manche te Monza. Maar liefst 50 wagens pronken op de voorlopige lijst, daarmee wordt het succes van de oude en vertrouwde formule van de FIA GT van weleer bevestigd. Ook Belgische teams tekenen massaal present met bijna een vijfde van het veld dat onder de nationale driekleur zal uitkomen.
Een verrassing is deze indrukwekkende deelnemerslijst niet, de vele aankondigingen tijdens de afgelopen maanden maakten duidelijk dat de BES een schot in de roos zouden worden. Met tien verschillende constructeurs op de grid realiseert dit kampioenschap alvast wat in dat andere kampioenschap van Stéphane Ratel maar niet wil lukken. Drie Audi’s, vier BMW’s, negen McLarens, tien Porsche’s, zestien Ferrari’s, drie Mercedessen, twee Lamborghini’s, een Dodge, een Nissan en een Aston Martin tekenen present en worden verspreid over drie klassen. Men kan er niet meer omheen dat GT3 het heden en de toekomst is van de GT-racerij, in zowat elke uithoek van de wereld kan men vandaag met een GT3 (of een daarvan afgeleide wagen) aan de slag in verscheidene kampioenschappen.

Wat meteen opvalt wanneer men een blik op de lijst werpt, is dat 39 van de 50 wagens zijn ingeschreven in de Pro-Am cup, wat ook weer verwijst naar de roots van het GT racen.  In de Pro-cup vindt men maar zeven wagens terug waarvan er vijf ons Belgenland vertegenwoordigen. Zowel WRT, Marc VDS als ProSpeed zullen strijden voor de algemene zege en krijgen daarbij tegenstand van United Autosports en SMG Challenge. Verder vervolledigen Boutsen Ginion Racing en GPR het Belgisch legioen. Ook KRK wordt verwacht het veld nog te zullen vervoegen. Met al het GT3 geweld lijkt er alvast geen plaats meer te zijn voor de handvol GT4’s die vorig seizoen het veld nog aanvulden.

BES Monza deelnemersBES Monza deelnemers


Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in BES op zaterdag 18 februari 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...