24H of Zolder: Informatie voor geďnteresseerde teams en rijders

De start van de 24 Hours of Zolder 2011De start van de 24 Hours of Zolder 2011
Terwijl wolken van onduidelijkheid halstarrig blijven hangen rondom onze nationale circuitkampioenschappen, kan dat alvast niet gezegd worden van de 24 Hours of Zolder. Na de goede voornemens van 2011, gevolgd door een ietwat magere uitvoering van de Limburgse etmaalrace dat jaar, is men bij Circuit Zolder vastbesloten dit jaar beter te doen. Onder impuls van CEO, Thierry Deflandre, besloot Circuit Zolder om Jacky Andrzejewski aan te spreken om de wedstrijd opnieuw op haar sokkel te plaatsen en er een topevenement van te maken.
Thierry DeflandreThierry Deflandre
De intentie voor 8 en 9 september 2012 is eenvoudig: "een open wedstrijd waarin de beste mag winnen", zo liet Thierry Deflandre onze redactie nog ontvallen afgelopen jaar. Stof tot nadenken was er genoeg en met een duidelijke, vroege communicatie naar teams en piloten toe, tracht men nu reeds deelnemers over de meet te trekken. Als men namelijk kijkt naar andere wedstrijden over lange(re) afstand, is het duidelijk dat in het buitenland een enorm potentieel zit qua deelnemers (en winnaars!), maar dat deze (om welke reden dan ook) niet ten Zuiden van Hasselt belandden aan het einde van de zomer. Ook in eigen land leek de interesse maar matig, hoewel het aantal mogelijke deelnemers legio was/is.

Dick van ElkDick van Elk
Anders wordt het dit jaar, zo is thans het plan. Toegelaten wagens kunnen komen uit een brede waaier aan kampioenschappen; toerismes en GT's uit onder meer de Supercar Challenge, de Britcar, het VLN uithoudingskampioenschap en onze Nationale kampioenschappen (in welke vorm deze dan ook plaatsvinden) mogen hun weg vinden naar de startgrid. Ook Silhouettes en bolides onder GT1-, GT2-, GT3- of GT4-reglement worden aanvaard, naast een algemenere "24 Hours specials" klasse voor toerisme en GT.

Maar er is meer, Circuit Zolder biedt namelijk een korting van ongeveer 20% op het inschrijvingsgeld. Wie namelijk voor 31 mei 2012 inschrijft, dient slechts 3900 euro (inclusief BTW) neer te tellen. Voor de iets latere beslissers, geldt er een iets lagere korting en wie na 1 augustus inschrijft, betaalt de volle pot. Een overzicht:

Voor 31 mei 2012€ 3.900,00
1 juni - 31 juli 2012€ 4.500,00
Vanaf 1 augustus 2012€ 4.900,00

Voor de geďnteresseerden laat Circuit Zolder ons weten dat er op dinsdag 3 en woensdag 4 april 2012 twee testdagen zonder geluidsbeperking zullen worden ingepland. Eventuele vragen kunnen op dat ogenblik eveneens gesteld worden aan Jacky Andrzejewski (24HOZ@circuit-zolder.be / +32 475 38 28 01). Kostprijs voor een deelname is 650 euro per dag of 365 euro per halve dag.

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op donderdag 23 februari 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...