Wintertests in Barcelona: Dag 2: Hülkenberg bevestigt - twijfels bij Ferrari en McLaren

Nico Hülkenberg - Sahara Force India F1 VJM05Nico Hülkenberg - Sahara Force India F1 VJM05
Nadat Hülkenberg gisteren al een tweede tijd liet noteren na de Red Bull van Vettel, zette de Duitser vandaag de beste tijd algemeen op de tabellen en bleef daarmee de Sauber van Perez en wereldkampioen Vettel voor. Het moet wel gezegd dat Vettel, in tegenstelling tot Hülkenberg en Perez, geen gebruik maakte van super soft banden. Terwijl bij Red Bull alles volgens plan verloopt, ligt men bij Ferrari achter op het schema en maakt men zich bij McLaren zorgen om de prestaties van de wagen.
De meeste teams gebruikten deze tweede testdag om lange runs af te leggen om alzo de betrouwbaarheid van de wagen te testen. Enkel in de morgen werden de super soft banden bovengehaald en al snel zette Nico Hülkenberg in deze configuratie de snelste tijd van de week neer in 1.22;608. Gezien er in de namiddag enkel op hardere banden en met volle tanks werd gereden kwam niemand nog in de buurt van die tijd. De Duitser bewijst nogmaals dat zowel de Force India als hijzelf in grote vorm verkeren. Ook Sergio Perez liet ’s morgens zachte banden monteren en strandde op slechts vier honderdsten van de tijd van de Force India. De namiddag verliep echter minder voorspoedig voor de Sauber rijder die de meeste tijd in de pits doorbracht als gevolg van problemen met de uitlaat.

Sebastian Vettel liet zich niet opjagen en concentreerde zich op het testen van de betrouwbaarheid van zijn wagen. De wereldkampioen gaf toe dat de Red Bull bij de vorige testreeks in Jerez geplaagd werd door elektrische problemen, maar dat deze nu helemaal verdwenen zijn. Vettel kon 103 ronden afleggen en stak de derde tijd op zak. Achter de Duitser volgt Alonso met de Ferrari maar terwijl de Spanjaard nog steeds verschillende aerodynamische configuraties uittest, zijn de andere teams al bezig met simulaties in racesetting. De Spanjaard geeft dan ook toe dat de F2012 lastig is af te stellen en dat het team wat achterstand heeft opgelopen in de ontwikkeling. De Toro Rosso toonde weer eens uit het goede hout gesneden te zijn en reed snelle tijden met Ricciardo aan het stuur. Maar eveneens als gisteren kende de wagen ook problemen en nadat hij in de morgen zonder benzine langs de weg kwam te staan viel de STR 7 in de namiddag definitief stil even buiten de stands.  

Lewis Hamilton legde met 120 het meeste ronden af, maar kwam niet verder dan de zesde tijd. De Brit toonde zich tevreden over de betrouwbaarheid van zijn wagen, maar kon moeilijk verbergen dat er enige twijfel begint te rijzen of MP4-27 de prestaties van de Red Bull kan evenaren. Rosberg was met de nieuwe Mercedes achtste voor Valtteri Bottas op de Williams. Ondanks dat de Williams weer veel tijd op de baan doorbracht, kon Bottas zijn prestaties niet verbeteren, de wagen blijkt vooral veel last te hebben met het nemen van de tragere bochten. Petrov debuteerde bij Caterham en beperkte zich tot het leren kennen van zijn wagen terwijl Charles Pic nog wat nodige ervaring opdeed met het afleggen van 108 ronden.

Tijden testdag 2:

 RijderTeamRondetijdRondes
1HülkenbergForce India1m22.608s112
2PerezSauber1m22.648s85
3VettelRed Bull1m22.891s104
4AlonsoFerrari1m23.180s87
5RicciardoToro Rosso1m23.639s50
6HamiltonMcLaren1m23.806s120
7RosbergMercedes1m24.555s82
8BottasWilliams1m25.738s117
9PetrovCaterham1m26.605s69
10PicMarussia1m27.343s108

Foto: Pirelli


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 23 februari 2012 om 00:03


Andere publicaties op Racingworld.be...