GT1: Reiter Engineering schrijft zich in voor het WK

Reiter Engineering maakte vandaag bekend dat het in 2012 zal deelnemen aan het WK GT1. De troepen van Hans Reiter schrijven twee Lamborghini Gallardo LP600+ in voor een deelname aan het volledige kampioenschap. Reiter Engineering had tussen nu en het einde van het vorige seizoen reeds aangegeven interesse te hebben in een terugkeer naar Ratel's kampioenschap, maar enkel wanneer er voldoende financiële middelen werden gevonden. Aan die voorwaarde lijkt met de bevestiging van deelname nu een gevolg te zijn gegeven.
Op vlak van rijdersbezetting was er op het moment van schrijven nog geen zekerheid, al is het niet ondenkbaar dat we onze Noorderbuur Peter Kox opnieuw achter het stuur van de stier uit Sant'Agata Bolognese zullen zien belanden. Kox is zowat huispiloot bij Reiter en testte afgelopen week nog voor het Duitse team. Ook de Duitse prins Albert von Thurn und Taxis en Blancpain-chief Marc A. Hayek waren de laatste tijd te rekenen tot de regulars bij Reiter.

Met de komst van Lamborghini staat de teller van het aantal merken in het wereldkampioenschap GT op zes, nadat eerder reeds WRT (Audi), Vita4One (BMW), Hexis (McLaren), All-incl.com (Mercedes) en AF Corse (Ferrari) aankondigden de handschoen op te nemen. Herhalen we nogmaals dat er in feite 16 wagens nodig zijn om te spreken van een volwaardig wk wanneer het seizoen op 8 april in het Franse Nogaro op gang wordt getrapt. De deadline voor de inschrijvingen verstrijkt in principe vannacht.

Foto: Martijn Wouters


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op donderdag 01 maart 2012 om 16:44


Andere publicaties op Racingworld.be...