Supercar Challenge wijzigt divisie indeling en probeert GT3's competitiever te maken

Supercar Challenge Supercar Challenge
In de aanloop naar het nieuwe seizoen hebben de organisatoren van de Supercar Challenge powered by Dunlop hun divisie indeling aangepast. Het veld wordt nog steeds onderverdeeld in 5 aparte klassen met elk hun eigen gewicht/pk verhouding. Net als vorig jaar wordt het veld bij elk evenement - op de races in Spa na - gescheiden en zullen er dus meestal 4 wedstrijden van een uur worden afgewerkt op een weekend.
In 2012 zullen de GT- en Supersport I-divisie door het leven gaan als Super GT- en GT-divisie. Buiten een naamswijziging wijzigt men ook de gewicht/pk verhouding van 2,7 naar 2,8 kg/pk in de Super GT-divisie om de GT3’s een kans te geven tegen  de snelste wagens in de klasse zoals het Amerikaanse GT1 geweld.
 
Ook onderaan de ladder verandert er wat, zo maakt de Sport II-divisie weer haar opwachting in de Supercar Challenge. Met een gewicht/pk ratio van 5,5 kg/pk is het opzet van deze klasse vooral een goede instapmogelijkheid aan te bieden aan beginnende teams en piloten. Kleinere Clio’s en BMW’s moeten hier hun ding vinden en voor het circuit van Zolder wordt er gedacht aan een rondetijd van 1:49.00.
 
 
De nieuwe divisie-indeling van de Supercar Challenge powered by Dunlop ziet er dus als volgt uit:
 
Startveld 1
 
    Super GT-divisie – 2,8 kg/pk
    GT-divisie – 3,7 kg/pk
 
Startveld 2
 
    Supersport-divisie – 4,5 kg/pk
    Sport I-divisie – 5,2 kg/pk
    Sport II-divisie – 5,5 kg/pk
 

Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op donderdag 08 maart 2012 om 00:07


Andere publicaties op Racingworld.be...