RaceArt met BMW Z4 - Loeb Racing naar 24u Spa

BMW Z4 GT3BMW Z4 GT3
Het aantal deelnemers voor de Blancpain Endurance Series blijft maar toenemen. Nu maakte ook het ambitieuze Nederlandse team RaceArt bekend dat het naar de serie komt met een BMW Z4 GT3. Daarenboven zal Sébastian Loeb Racing, dat recentelijk een Mercedes SLS overnam van Graff Rracing om er mee deel te nemen aan de Franse GT Tour, de SLS ook inzetten bij de komende 24 uren van Spa.
RaceArt een samensmelting tussen Carworld Motorsport en Rudolph Racing stelde enige tijd geleden een ambitieus programma voor dat uiteindelijk zou moeten leiden naar een deelname aan de 24 uren van Le Mans in 2013 of 2014. Naast het inzetten van drie wagens in de Supercar Challenge plande het team een deelname aan de ELMS in de Cup klasse met een Porsche 997 GT3. Maar het team heeft ondertussen nog grootsere plannen, een deelname aan de Blancpain Endurance Series met een topwagen, namelijk een BMW Z4 GT3. Phil Bastiaans en Roger Grouwels zouden al zeker zijn van een zitje, maar men is nog op zoek naar een derde rijder.

Naast deelnames aan de Franse Porsche Carrera Cup en de ELMS, voegde het team van de Franse achtvoudige rallykampioen Sébastien Loeb ook het Franse GT kampioenschap toe aan zijn programma nadat het een Mercedes SLS GT3 overnam van opgedoekte Graff Racing. Sébastien Loeb Racing heeft nu de intentie om met die wagen ook de 24 uren van Spa te betwisten. Rijders zijn er nog niet gekend, maar men kan hopen dat het team beroep doet op zijn ELMS piloten Stéphane Sarrazin en Nicolas Minassian.

Foto: BMW


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 27 maart 2012 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...