6H of Spa: Voorlopige deelnemerslijst telt 37 wagens

Anderhalve maand voor het FIA WEC het circuit van Spa Francorchamps aandoet, werd begin deze week een eerste deelnemerslijst vrijgegeven. Voorlopig staat het aantal deelnemers op 37, dat betekent dat er alvast 7 extra wagens worden toegevoegd aan de 30 bolides die voor heel het seizoen staan ingeschreven. Op de lijst vinden we vooralsnog geen grote verrassingen terug, een aantal teams maakt gebruik van de mogelijkheid om een tweede wagen in te zetten.
De 6 uren van Spa worden door vele teams als dé generale repetitie voor de 24h du Mans gezien en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat alle middelen worden ingezet om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Audi zakt naar de Ardennen af met vier LMP1’s, twee e-tron quattro‘s en twee ultra’s. Ook de bemanning van de wagens komt overeen met de line-up voor Le Mans, enkel Mike Rockenfeller moet verstek laten gaan wegens zijn verplichtingen in de DTM. Verder is er uiteraard het langverwachte debuut van Toyota dat met een enkel exemplaar van de TS030 aan de start komt, afwachten of de Japanse constructeur met een verrassing kan komen. Waar er ook alvast naar kan worden uitgekeken is het materiaal waarmee Henri Pescarolo zal komen opdagen. Het team van de Franse legende brengt twee nieuwe LMP1’s aan de start; eerst en vooral is er de Pescarolo 03, de opvolger van de 01 en ten tweede zal ook de Dome S102.5 haar opwachting maken in Spa.
 
Ook in LMP2 vervoegen drie wagens het vaste veld. Zowel Signatech, Lotus-Kodewa als OAK Racing zetten elk een extra wagen in. De laatste bijkomende bolide die zich heeft ingeschreven is de Ferrari F458 Italia van JMB Racing die in GTE Am zal uitkomen. Daarmee blijven we met een relatief klein GT-veld zitten van 13 wagens, terwijl LMP1 en LMP2 samen goed zijn voor 24 inschrijvingen.

6 Hours of Spa6 Hours of Spa


Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op dinsdag 27 maart 2012 om 13:11


Andere publicaties op Racingworld.be...