Nogaro: deelnemerslijst van 17 naar 14 wagens

Nu het WK GT1 in zijn plooi lijkt te vallen en de Blancpain Endurance Series niets minder dan een laaiend succes oogt te worden in 2012, blijft het Europees kampioenschap GT3 een zorgenkind. De teller qua aantal inschrijvingen voor de openingsmeeting in het Zuid-Franse Nogaro staat momenteel op 14; aantallen die helaas doen terugdenken aan de mislukking van het Europese GT4-kampioenschap een tijdje geleden.
De FIA GT3-barometer stond al enige tijd op onweer, maar met de meest recent gepubliceerde informatie vanuit SRO lijkt het kampioenschap midden in een depressie terecht te zijn gekomen. De lijst met deelnemende teams bevat op het moment van schrijven slechts 14 inschrijvingen, ondermaats dus voor een EK welke conceptueel weinig veranderd is ten opzichte van eerdere seizoenen. Is het vet qua kwantiteit van de soep, dan scheert het kampioenschap ook op vlak van diversiteit absoluut geen hoge toppen. Mercedes-Benz, Ferrari, Lamborghini en Audi zijn de vier merken die we zien op het startblad. Lijst daar nog Aston Martin bij op, weliswaar met de oude DBRS9, en het wordt kristalhelder dat de serie aan bloedarmoede lijdt. Geen Porsche, geen Chevrolet, geen BMW, geen Ford, geen Nissan en geen McLaren; aanvullend: ook niet het leger aan toppiloten van enkele seizoenen geleden. Gaat het EK GT3 ten onder aan het succes van de Blancpain Endurance Series, een kampioenschap dat op een bepaalde manier doet terugdenken aan de sfeer rond het FIA GT kampioenschap van begin de jaren 2000? Ook de invloed van het WK GT1, op basis van GT3-wagens, is misschien groter dan SRO op voorhand gevreesd had.

We hopen op het beste, maar de kansen dat Ratel over enkele dagen op zijn thuisgrond nog een wit konijn tevoorschijn kan toveren, lijken bijzonder klein. Dat de openingsmeeting vrijwel geen race-by-race inschrijvingen kan aantrekken, is des te pijnlijker in een land als Frankrijk waar het aantal beschikbare GT3-bolides in een nog niet zo ver verleden talrijk te noemen was.

De deelnemerslijst d.d. 3 april 2012 voor de meeting te Nogaro op 7 en 8 april 2012

#TeamWagenRijders
1Heico Gravity-Charouz TeamMercedes-Benz SLS AMGDominik Baumann
Maximilian Buhk
2Heico Gravity-Charouz TeamMercedes-Benz SLS AMGMika Vähämäki
Max Nilsson
4Russian Bear MotorsportFerrari 458 ItaliaSergey Ryabov
Miguel Toril
5Russian Bear MotorsportFerrari 458 ItaliaMaleev Vyacheslav
Ladygin Kirill
6Valmon Racing Team RussiaAston Martin DBRS9Tom Kimber Smith
Natalia Freidina
8Luxury RacingFerrari 458 ItaliaDavid Halliday
Anthony Beltoise
9Luxury RacingFerrari 458 ItaliaFrank Montecalvo
Gunnar Jeannette
11Rhino's Leipert MotorsportLamborghini Gallardo LP600Jesse Laine
TBA
12Rhino's Leipert MotorsportLamborghini Gallardo LP600TBA
14Team NovadriverAudi R8 LMSNi Amorim
Cesar Campanico
15Sainteloc RacingAudi R8 LMSJerome Demay
Dino Lunardi
16Sainteloc RacingAudi R8 LMSGregory Guilvert
Marc Sourd
50AF CorseFerrari 458 ItaliaGaetano Ardagna Perez
Giuseppe Cirò
51AF CorseFerrari 458 ItaliaStefano Gai
Michael Lyons


Foto: Vincent Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in GT3
op dinsdag 03 april 2012 om 22:28


Andere publicaties op Racingworld.be...