Zolder: Saintéloc Racing Audi's domineren vrije trainingen

Zowel tijdens de eerste als tweede vrije training gingen de snelste tijden naar beide Saintéloc Racing Audi's. Uiteindelijk was het veteraan Marc Sourd die in 1:31.319 tijdens de tweede sessie de snelste tijd van de dag neerzette. Verliep de eerste training op de middag nog rustig dan werd de late namiddag sessie opgeschrikt door een hevige klapper van de Heico Mercedes #1 200 meter voor de Rea bocht waardoor de sessie een kwartier werd stilgelegd.
Zoals we eerder deze week aangaven verschenen er weer maar 12 deelnemers voor de tweede manche van het Europees FIA GT3 kampioenschap op Zolder. Was de Russische Aston Martin verdwenen - Natalia Freidina is trouwens overgestapt op één van de Reiter Lamborghini - dan werd dit verlies opgevangen door de aanwezigheid van de spectaculaire Reiter Camaro.

Op de middag was het nog de Audi #15 van Demay en Lunardi die zich het snelste toonde, terwijl later op de dag de #16 van Sourd en Guilvert de fakkel overnam. De twee Audi’s gingen in de tweede snellere sessie de twee AF Corse Ferrari’s vooraf, maar de Gallardo van Proczyk/Mengesdorf kon zich in het algemeen tijdsklassement dankzij zijn tijd (derde snelste) bij de eerste sessie nog tussen beide Ferrari’s wringen. De vijfde tijd algemeen ging naar de Heico Mercedes van Buhk/Baumann, maar deze wagen boorde zich in de vangrails na een slipper op de kerbs. De wagen werd daarbij zwaar beschadigd en het valt af te wachten dat men de Mercedes klaar krijgt voor de race van morgen. Zesde snelste was de Reiter Engineering Camaro, die het dus verre van slecht deed, tot de wagen rokend naar de kant moest met oliedruk problemen.


Foto: Berns/SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op vrijdag 20 april 2012 om 22:43


Andere publicaties op Racingworld.be...