Zolder SC: Longin/Lamot en Luc de Cock snelste Belgen in twee SC klasses

De Supercar Challenge gaat dit weekend van start in het kader van de FIA GT1 meeting op het circuit van Zolder. Zowel de Supersport/Sport divisie als de SuperGT/GT divisie komen in actie en rijden ieder twee races. De kwalificaties vonden al op vrijdag plaats. Gezien de onduidelijke situatie van het Belgische circuitkampioenschap zijn vele landgenoten overgestapt naar de SC, laten we even zien hoe zij het er vanaf brachten bij wat voor velen hun debuut was in deze spectaculaire klasse.
Bij de SuperGT/GT’s was zoals enigszins kon verwacht worden de pole voor een Corvette GT1. Rick Abresch en Diederik Sijthoff zetten hun C6R helemaal bovenaan de tabellen ondanks dat de wagen in de eerste linkse nog rond ging en lange tijd bleef steken in het grind. Berry van Elk plaatste de Praga naast de Corvette op de eerste rij. De tweede startrij wordt gedeeld door de oudere Corvette CR5 GT1 van Nol Köhler/Ardi van der Hoek en de Viper GT2 van Robert de Graaff/Philippe Ribbens. Snelste Belgen waren Bert Longin en Franz Lamot met een negende tijd op hun VeKa Ferrari F430 GT2. Slechts één plaatsje lager vinden we de Ferrari F430 GT3 van de gebroeders Thiers. Wim Lumbeeck en Werner Moonens stuurden de zwarte Viper GTS-R naar de dertiende tijd. Voor zijn debuut in de klasse en met de Viper GT3 behaalde Jerry de Weerdt de achttiende tijd. Op 22 en 23 vinden we twee oude BTCS wagens met de BMW M3 Silhouette van Van Bellingen/Redant voor de Mazda3 van Werner van Herck.Tweeëndertig wagens trachtten zich te kwalificeren voor deze klasse.

Bij de Supersport/Sport divisie kwamen er 36 wagens in actie. De pole was daar voor BMW E46 coupé GTR van Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, voor de Seat Leon van Monster/Monster. Luc de Cock zette een schitterende derde tijd neer met zijn Lotus 2:11 GT4. Bert Longin en Wim Meulders delen hier een Saker en belandden op de negende startplaats. Het Spork Seat trio vinden we alle drie mooi op een rij terug met de elfde, twaalfde en dertiende tijd voor respectievelijk Wim De Graef/Kris van Kelst, Jimmy Adriaenssens/David Nye en Jonas De Kimpe/Vincent van Paemel. Nog twee Belgische Seat Leon’s vinden we terug op de zestiende (Chris Voet/Bart van den Broeck) en eenentwintigste (Geoffrey Vankets) startplaats.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 21 april 2012 om 00:11


Andere publicaties op Racingworld.be...