Zolder: Reacties na de wedstrijd van Parisy, Bartels, Buurman en Vilander

Mike Parisy - Exim Bank Team ChinaMike Parisy - Exim Bank Team China
Mike Parisy – Exim Bank China – Porsche 911 GT3-R (winnaar):
“Ik ben heel tevreden, al bij al is het een van de mooiste dagen uit mijn leven. Je mag niet vergeten dat we het kleinste team op de grid zijn en over het kleinste budget beschikken, dus is de overwinning des te mooier. Ook voor mij persoonlijk want ik heb intussen toch al een mooie carričre uitgebouwd via het Frans, Europees en nu ook het wereldkampioenschap zonder echt geld te moeten meebrengen. De Porsche heeft een goede motor en ik voelde meteen aan dat ‘het’ dit weekend zou moeten gebeuren. De beslissing om regenbanden te zetten bij de start was een eigen beslissing, maar toen het bij de start  niet regende was ik bang dat ik mis gegokt had. Op het einde was het heel moeilijk, ik heb enorm moeten compenseren want de Porsche presteerde steeds slechter in de laatste paar ronden. Ik moest alles uit de kast halen om Buurman nog voor te blijven en inderdaad Mathias Lauda heeft mij met zijn BMW sterk gehinderd, niet erg fair maar uiteindelijk heeft het geen gevolgen gehad op de einduitslag.”
 
Yelmer Buurman - Vita4One RacingYelmer Buurman - Vita4One Racing
Yelmer Buurman – Vita4One Racing – BMW Z4 GT3 (tweede):
“Eerlijk gezegd hadden we de resultaten van dit weekend niet verwacht (winst in de kwalificatierace en tweede in kampioenschapsrace nvdr.). We hadden ons dan ook opgemaakt voor een moeilijk weekend ondanks het feit dat de ‘Balance of Performance’ ons meer vermogen gaf. Ik naderde zeer snel op Mike Parisy en was duidelijk sneller dan hem, het is hier echter moeilijk inhalen en de Porsche had vaak een betere exit uit de bochten en kon op de rechte stukken steeds wat terrein winnen. Helaas werd ik ook even onopzettelijk opgehouden door Mathias Lauda (zijn teamgenoot die op een ronde werd gezet nvdr.), hij had problemen met zijn driver-id en het team kon nauwelijks communiceren met hem. Ondertussen begrijpen we de Pirelli banden ook al wat beter en ik denk dat we op dat vlak geen nadeel meer hebben. Ik hoop dat we nu vetrokken zijn voor de rest van het seizoen en hopelijk speelt onze lagere snelheid op de rechte stukken ons niet te veel in het nadeel op andere circuits.”

Michael Bartels - Vita4One RacingMichael Bartels - Vita4One Racing
Michael Bartels – Vita4One Racing – BMW Z4 GT3 (tweede):
"Voor deze resultaten had ik vooraf onmiddellijk getekend. We hebben een goede race gezien met een ongemeen spannend slot, dit soort races zijn goed voor het kampioenschap! Ik moet niet alleen Yelmer (Buurman) bedanken maar ook onze pitcrew die weer fantastisch werk leverde en bovendien de snelste pitstoptijd van het veld op hun naam mogen schrijven. We hebben veel punten behaald dit weekend en na ons slecht weekend in Nogaro strijden we nu weer mee voor het kampioenschap. Onze samenwerking met BMW is nog maar jong en we moeten elkaar nog leren kennen, we zijn alvast op de goede weg nu. We gaan nu alle verzamelde data van de afgelopen weken grondig analyseren en ons optimaal voorbereiden op de rest van het seizoen."
 


Toni Vilander - AF CorseToni Vilander - AF Corse
Toni Vilander – AF Corse – Ferrari F458 GT3 (derde):
“We kozen voor slicks bij de start in tegenstelling tot de meeste wagens op de grid. Ik kon in de eerst paar ronden wat plaatsen goedmaken maar toen de regen arriveerde heb ik al mijn Finse rally-talent moeten bovenhalen om op de baan te blijven. Toen het asfaltling terug droger werd was de snelste op de baan en kon ik weer plaatsen goedmaken. Ik denk dat we blij mogen zijn met het resultaat na dit moeilijke weekend gezien de sterkte van het deelnemersveld. Ik kijk alvast uit naar de race in Navarra over vijf weken waar er hopelijk wat meer zon zal zijn en de regen weg blijft.”


Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op zondag 22 april 2012 om 20:27


Andere publicaties op Racingworld.be...