ADAC GT Masters: Zandvoort: DB Motorsport tweemaal op pole voor thuispubliek

DB motorsport - BMW Z4 GT3DB motorsport - BMW Z4 GT3
In de winderige duinen van Zandvoort strijken dit weekend de uitermate populaire ADAC GT Masters neer. Voor zij die dit weekend niet afzakken naar Spa voor het WK Endurance is dit een niet te missen kans om één van de meest hoogstaande GT-kampioenschappen in Europa te bezoeken met 40 GT3's van 13 verschillende constructeurs aan de start. Vandaag werden alvast de twee kwalificatiesessies afgewerkt die respectievelijk de startgrid voor race 1 en 2 bepalen. Simon Knap en Jeroen den Boer speelden hun thuisvoordeel maximaal uit en beide heren reden dan ook telkens de snelste tijd in de in de Nederlandse kleuren getooide BMW Z4 van DB Motorsport.
Tijdens de eerste van de twee sessies kregen we eindelijk nog eens een Corvette GT3 bovenaan de tijdstabellen te zien. De Callaway Competition Corvette Z06.R GT3 van Alessi/Keilwitz mocht dan wel de snelste zijn op de baan, achteraf werd de wagen tien plaatsen teruggezet wegens een straf opgelopen in de vrije trainingen. Simon Knap erfde zo de pole voor de race van morgen in zijn DB Motorsport BMW Z4. Als klap op de vuurpijl realiseerde zijn snelle teammaat Jeroen den Boer bovendien ook de snelste chrono in de tweede sessie waardoor het thuispubliek alvast kan hopen op een dubbele Nederlandse zege in het Duitse nationale GT kampioenschap dit weekend.
 
Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3
Een snelle blik op de tabellen leert ons verder alvast dat de kronkelige omloop in de duinen op het lijf van de BMW’s, Corvettes, Porsches geschreven lijkt, terwijl de McLarens en Lamborghini’s het wat moeilijker ogen te hebben. Ook dit weekend staan er weer twee Belgen aan de start. Maxime Martin liet zijn deelname aan de 6H of Spa schieten om in Zandvoort zijn leiding in het kampioenschap te verdedigen. Samen met collega Dino Lunardi plaatste hij de BMW Alpina B6 GT3 alvast op de derde plaats voor race 1 en de vierde plaats voor race 2, tweemaal een uitstekende startplaats om de zege na te jagen. Men mag daarbij ook niet vergeten dat de Alpina vele balastkilo's meedraagt na het succes van het eerste raceweekend. De tweede Belg actief aan de Noordzee is Nico Verdonck die ook dit weekend weer zijn Lambda Ford GT deelt met het Finse talent Jesse Krohn. De nauwe en bochtige baan oogt de verouderde Ford GT goed te liggen, beide heren reden dan ook knappe chrono’s en vatten morgen race 1 aan vanaf P9 en zondag race 2 vanaf P11.

Uitslag Q1Uitslag Q1
Uitslag Q2 Uitslag Q2


Foto's: ADAC GT Masters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op vrijdag 04 mei 2012 om 22:33


Andere publicaties op Racingworld.be...