Lausitzring: BMW wint al bij tweede race na terugkeer in de serie

Bruno Spengler - BMW M3 DTMBruno Spengler - BMW M3 DTM
Het werd een perfect weekend voor Bruno Spengler en BMW, pole position en de overwinning en dat bij slechts de tweede race die BMW betwiste na zijn terugkeer in de DTM. Het BMW feestje werd nog vervolledigd door de derde plaats van Augusto Farfus op de BMW van RBM, wetende dat de Braziliaan ook nog maar aan zijn tweede DTM race toe was. De meeste tegenstand kwam van Mercedes, dat weer kon rekenen op zijn Brits duo Pafett-Green om de eer van het merk met de ster hoog te houden. Paffett reed op twee ronden van de finish nog in de slipstream van Spengler, maar stuurde te snel de bocht in na de rechte lijn, ging wijd en verloor alle kansen op de overwinning. Audi kwam nooit in aanmerking voor de overwinning en de best geplaatste A5 eindigde pas vijfde.
Bij een fris lenteweertje en voor 72.000 toeschouwers werd de tweede DTM race in gang geschoten. Bruno Spengler, die verrassend de pole pakte, was het beste weg, voor Paffett die Farfus in de eerste bocht was voorbijgegaan. Rockenfeller en Tambay verloren verschillende plaatsen, terwijl Green opklom en al snel de vierde plaats pakte. Na 12 ronden kwamen de eerste wagens al binnen voor een eerste pitstop. Green nam even de leiding door zijn pitstop uit te stellen tot de vijfentwintigste ronde, maar daarachter bleef de rangorde Spengler voor Paffett en Farfus behouden. Green verloor wat tijd wegens een lange pistop en kwam de baan op achter Farfus.

Mattias Ekström - Audi A5 DTMMattias Ekström - Audi A5 DTM
Ook na de tweede pitstops wijzigde er niets aan het klassement. Spengler bleef voor Paffett met wat verder Farfus voor Green. Paffett zette Spengler onder druk, maar die hield stand. Integendeel het was de Brit die kraakte, bij het ingaan van de laatste ronde ging hij te wijd door bocht 1 en verloor het contact met de BMW. Onder luid gejuich van de BMW-crew ging Spengler als eerste onder de geblokte vlag voor Paffett, Farfus en Green. Wat later kwamen de eerste Audi’s met Ekström en Scheider als vijfde en zesde over de streep. Paffett behoudt de leiding in het kampioenschap, voor Green, terwijl Spengler oprukt naar de derde plaats met evenveel punten als Ekström.

Uitslag DTM Lausitzring 2012
01. Bruno Spengler (BMW) 52 ronden in 1.09:45
02. Gary Paffett (Mercedes) + 1,019
03. Augusto Farfus (BMW) + 7,069
04. Jamie Green (Mercedes) + 7,676
05. Matttias Ekström (Audi) + 21,362
06. Timo Scheider (Audi) + 22,607
07. Martin Tomczyk (BMW) + 25,446
08. Edoardo Mortara (Audi) + 32,202
09. Filipe Albuquerque (Audi) + 32,658
10. Ralf Schumacher (Mercedes) + 35,513

Foto's: BMW AG & Audi Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 06 mei 2012 om 19:01


Andere publicaties op Racingworld.be...