Zandvoort: Opnieuw Sijthoff/Abresch in race 2 - Vanbellingen/Redant derde in GT klasse

Sijthoff/Abresch - Corvette C6.RSijthoff/Abresch - Corvette C6.R
De tweede race van de Supercar Challenge (SuperGT en GT divisie) sloot een druk gevuld weekend af op het circuit van Zandvoort. Opnieuw viel de overwinning in handen van Diederick Sijthoff en Rick Abresch en hun Corvette C6R GT1 geprepareerd door SRT. De tweede wagen van het team, gisteren nog tweede, werd er bij een inhaalpoging uitgekegeld en moest opgeven. De tweede plaats ging naar de Viper GT2 van De Graaff/Ribbens, Peter Versluis bracht de Ferrari F458 GT2 als derde binnen. Voor de Belgen viel er weer niet veel eer te rapen, op Vanbellingen/Redant na kenden ze allen problemen. De race werd gekenmerkt door de vele crashes en incidenten.
Adri vd Hoek (Corvette C5-R) - Jan Storm (BMW Z4)Adri vd Hoek (Corvette C5-R) - Jan Storm (BMW Z4)
In het begin van de race nam van ’t Hoff de leiding in zijn Corvette GT1 voor de andere Corvette met Abresch aan het stuur. Een herstart na een korte interventie van de safety-car liet Jan Versluis toe om de kop te pakken in zijn Ferrari F458, maar al vlug moest hij beide Corvette’s weer laten passeren. Daarna begon het duel tussen beide teamgenoten dat uiteindelijk zou uitdraaien op een aanrijding tussen de twee Corvette’s, waarbij van ’t Hoff in de banden belandde en zijn wagen zwaar beschadigde. Abresch kon verder rijden en behield toch nog de leiding alhoewel de Speedtec Viper nu kort genaderd was. Na de pitstop kwam de Viper die met minder penalty seconden minder lang binnen moest blijven, aan de kop, maar een ontketende Sijthoff kon De Graaf bijhalen en voorbijgaan. Peter Versluis die al na één ronde de pits moest opzoeken om een herstelling te laten uitvoeren aan een slepend wiel reed een mooie inhaalrace en werd nog derde met zijn Ferrari F458. Ondertussen was menig rivaal wel al weggevallen met technische panne of na een crash. Zo was er ondermeer een opmerkelijk incident tussen Adri Van der Hoek (Corvette C5-R) en Jan Storm (BMW Z4) waarvan u hier de beelden kan terugvinden.

 
Vanbellingen/Redant - BMW M3Vanbellingen/Redant - BMW M3
Bij de Belgen was er weinig reden tot juichen. Franz Lamot was al bij het begin van de race betrokken in een incident, spinde en viel stil dwars over de baan. Meteen over en uit voor de Ferrari GT2. Ook de Viper GT1 van Lumbeeck raakte betrokken bij een aanrijding. Zijn ploeggenoot Kamphues was in gevecht met de Ferrari van Jan Versluis wanneer beide wagens elkaar raakten op het rechte stuk, Versluis belandde in de vangrails terwijl Kamphues nog naar de pits reed maar daar opgaf. Werner van Herck kende opnieuw technische problemen met de Mazda 3 en bereikte de aankomst niet. Uiteindelijk konden enkel Steve Vanbellingen en Bert Redant lachen in het Belgische kamp. Na een mooie race eindigden zij op het laagste trapje van het podium van de GT klasse en negende algemeen.


Foto's: Supercar Challenge


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in SCC op zondag 06 mei 2012 om 23:04


Andere publicaties op Racingworld.be...