6H. of Spa: Reacties van de winnaars

Audi Sport Team Joest - Audi R18 ultraAudi Sport Team Joest - Audi R18 ultra
Marc Gene (Audi ultra #3, winnaar LMP1): “Toen de eerste pitstop naderde vroeg ik aan mijn ingenieur om intermediates klaar te leggen want de temperatuur van de regenbanden begon al op te lopen. Ik was zelfs even slicks aan het overwegen. Uiteindelijk werden er opgesneden slicks gemonteerd terwijl de andere Audi’s voor gewone intermediates gingen. Ik denk dat we daar meteen een grote optie op de overwinning hebben genomen. Loïc Duval haalde vervolgens de leider in (Treluyer in de Audi #1 nvdr.) en Romain Dumas maakte de klus af. Fantastisch om zo te debuteren voor Audi.”
 
André Lotterer (Audi e-tron quattro #1, tweede LMP1): “Ik heb veel plezier gehad in het rijden met deze nieuwe wagen in de regen. Het quattro systeem was een groot voordeel op de natte baan ten opzichte van de achterwiel aangedreven wagens. Mijn openingsstint was best moeilijk omdat we nog niet echt in de regen hadden kunnen testen. De zichtbaarheid was wederom een probleem en ik had dan ook moeilijkheden om de juiste bandenkeuze te maken. Naarmate het droger werd presteerde de e-tron quattro wat minder en had ik last van onderstuur, maar dat hoort bij de leercurve die we moeten doorlopen met deze nieuwe wagen.”

Simon Dolan (Jota Zytek-Nissan #38, winnaar LMP2): “Ik had geen radioverbinding dus ik had geen benul waar ik zat, maar het was blijkbaar heel close bij de finish. Ik ben pas begonnen met racen in 2008 en om nu al een wedstrijd te winnen in deze ongelooflijk sterk bezette klasse in het WK is fantastisch, zeker op zo’n mytisch circuit als Spa.” Sam Hancock: “Ik had vooraf wel een vermoeden dat we sterk zouden presteren vandaag, tijdens de kwalificaties zaten we maar 3 tienden van de pole af. Het was een genot om met de Zytek te rijden vandaag, alles verliep perfect, enkel de stop&go van 30 seconden (wegens te snel rijden in de pitlane nvdr.) sloeg ons even terug waardoor het uiteindelijk nog heel spannend werd op het einde.”
 
Team Felbermayr-Proton - Porsche 911 RSRTeam Felbermayr-Proton - Porsche 911 RSR
Richard Lietz (Felbermayr-Proton Porsche #77, winnaar GTE-Pro): Ik voelde me nooit op mijn gemak tijdens de laatste anderhalve stint met de sterk opzettende Ferrari achter mij (AF Corse #51 Bruni/Fiscichella). We kozen er voor om de banden te dubbelstinten waardoor ik enigszins spaarzaam moest rijden. Uiteindelijk maakten we een stop meer dan de Ferrari waardoor we op het einde onze voorsprong zagen wegsmelten. Als de wedstrijd een ronde langer had geduurd denk ik niet dat we hadden gewonnen.” Zijn teammaat Marc Lieb vulde aan: “De wagen was heel goed in het openingsuur en daar kon ik dan ook het verschil maken, bovendien koos ik op het juiste moment voor slicks waardoor we een mooi voorsprong konden opbouwen. Deze zege doet enorm deugd, zeker als je weet dat we in Sebring nog achter de feiten aanliepen.”

Foto's: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in WEC op maandag 07 mei 2012 om 12:00


Andere publicaties op Racingworld.be...