Formulewagen nieuws met Wartique in GP3 en Formule 3 in Pau

In  het randprogramma van de Grote Prijs van Spanje vonden de twee eerste races van het GP3 seizoen plaats. Voor het eerst in de jonge geschiedenis van deze serie stond er een Belg aan de start, John Wartique. Ondanks zijn beperkte ervaring in de autosport  wist de jonge Belg het team Atech CRS te overtuigen van zijn kwaliteiten en mocht hij voor deze equipe het seizoen aanvatten. De eerste race verliep wat in mineur, gestart van op de twintigste plaats worstelde hij gans de race met een nukkige auto nadat de ophanging ontregeld was bij het raken van een boordsteen en eindigde hij als eenentwintigste in een race die gewonnen werd door Mitch Evans (Arden). De wedstrijd op zondag verliep heel wat vlotter en Wartique kon opklimmen naar de dertiende plaats, Conor Daly (Lotus) won de race. Het is bijna zeker nu dat Wartique er ook bij zal zijn bij de volgende manche op het circuit van Monaco.

In Pau (Frankrijk) had dit weekend de roemruchte Grand Prix de Pau plaats die dit jaar meetelde voor het Europese Formule 3 kampioenschap. Beide races werden op overtuigende wijze gewonnen door de Ferrari protegé Raffaele Marciello die uitkomt voor Prema Powerteam. De Italiaan, die verleden jaar nog Formule 3 in Italië reed, nam tweemaal van bij de start de kop en gaf iedereen het nakijken. In de eerste race werd hij op het podium vergezeld door Jazeman Jaafar (Carlin) en Alex Lynn (Fortec), terwijl bij race twee Carlos Sainz Jr. (Carlin) en opnieuw Jaafar  zich naar het podium reden. Favoriet Daniel Juncadella (Prema Powerteam) gaf op na een aanrijding in race 1 alvorens de vierde plaats te pakken in de tweede race.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 13 mei 2012 om 22:38