Spanje: Een balans na de brand in de Williams pitbox

Brand bij Williams na afloop van de raceBrand bij Williams na afloop van de race
Gisteren na de Grote Prijs van Spanje, terwijl het team nog volop de overwinning aan het vieren was, deed er zich een explosie gevolgd door een brand voor achteraan in de pitbox van het Williams team. Een dikke verstikkende rook verspreidde zich onmiddellijk over de aanpalende boxen, maar met de hulp van leden van andere teams en de hulpdiensten kon de brand nog vrij snel bedwongen worden. Verscheidene mensen moesten echter afgevoerd worden voor een medische check up.
In het totaal hadden 31 mensen medische verzorging nodig na het incident in de Williams pits, de meesten hadden intoxicatie problemen door het inademen van de verstikkende rook. Enkele personen hadden lichte brandwonden, waaronder één teamlid van Williams die zich momenteel nog steeds in het ziekenhuis bevindt. In totaal werden zeven personen naar het ziekenhuis afgevoerd, waaronder vier mensen van bij Williams, twee van het Caterham team en één van het Force India team. Williams liet weten dat één persoon van hun team het ziekenhuis onmiddellijk kon verlaten, twee deden dit vandaag terwijl het vierde slachtoffer nog altijd is opgenomen, maar waarschijnlijk binnen de twee dagen het ziekenhuis mag verlaten.

De brand ontstond achteraan in de box waar de brandstof staat opgeslagen en waar deze overgeheveld wordt. Mogelijk is er een grote vonk ontstaan bij het manipuleren van één van de KERS systemen en heeft deze de benzinedampen doen ontvlammen. Een groot deel van het materiaal bij Williams is vernield alsook de bolide van Senna die achteraan opgesteld stond na zijn opgave. Het team hoopt al het materiaal te kunnen vervangen voor de volgende Grote Prijs en kan daarbij rekenen op de hulp van verschillende andere F1 teams. Zo heeft McLaren reeds aangeboden eventueel beschadigde apparatuur te vervangen zodat hun landgenoten uit Grove toch zeker kunnen deelnemen aan een van de meest prestigieuze meetings uit het seizoen, namelijk de wedstrijd in de minder dan 2 km² grote staat Monaco.

Foto: Georges De Coster


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 14 mei 2012 om 20:04


Andere publicaties op Racingworld.be...