24H Nürburgring: Megaspektakel is vanmiddag van start gegaan met de vrije training

24 uren Nurburgring 24 uren Nurburgring
Dit weekend vinden de 24 uren van de Nürburgring plaats en zoals we de laatste jaren al gewend waren krijgen we ook dit jaar weer een grandioos spektakel voorgeschoteld. Met 176 teams en 750 piloten aan de start wordt het weer heel druk op de baan en al telde men enkele jaren geleden nog ver over de 200 deelnemers dan is de kwaliteit van het deelnemersveld de laatste edities fel de hoogte in gegaan. Zowel Audi, Mercedes, Porsche als BMW willen de wedstrijd op hun palmares zetten en aarzelen dan niet om hun officiële teams af te vaardigen of steun te verlenen aan private teams. De enige spelbreker kan nu enkel nog het weer zijn.
Een kleine opsomming van de voornaamste deelnemers laat toe om de hoge kwaliteit van het veld in te schatten. Bij Audi brengt men zeven R8 Ultra’s aan de start verdeeld over teams als Phoenix, WRT, Mamerow Racing, Audi Race Experience en Raeder Motorsport. Mercedes moet niet onderdoen met zes SLS AMG’s (Hankook-Heico, Black Falcon, Rowe Racing). Daar tegenover zet BMW vijf Z4’s in toevertrouwd aan gekende teams als Vita4One, Schubert en VDS. Zoals altijd staan er veel Porsche’s aan de start maar vooral de wagens van Haribo Racing, Manthey, Timbuli en Falken Motorsport komen in aanmerking voor de overwinning. Tegenover de Duitse armada staan er McLaren, met één wagen voor Gemballa en twee voor Dörr Motorsports en de twee Aston Marin Vantage’s van Young Driver. Ook de exotische Ferrari P4/5 komt weer aan de start. Wij kijken vooral uit naar de prestaties van onze Belgische teams Marc VDS (Leinders/Martin/Palttala) en Belgian Audi Club Team WRT, dat echter met Jarvis/Sandström/Piccini/Simonsen geen Belgische rijders inzet.

De vrije training vond donderdagnamiddag plaats over anderhalf uur en kon gelukkig genieten van een zonnig weertje. De snelste tijd werd er neergezet door de Timbulli Porsche van Hennerici/Seefried/Busch/Siedler nadat de Manthey Porsche van Dumas/Lieb/Lietz lange tijd de tabellen aanvoerde. Op het laatste moment moest de Manthey wagen de tweede tijd nog laten aan de Phoenix Audi van Fässler/Mies/Rast/Stippler. Met de vierde tijd volgde de Schubert BMW van Hürtgen/Schwager/Adorf/Bastian voor de tweede Phoenix Audi van Basseng/Haase/Stippler/Winkelhock. Een mooie zesde tijd werd neergezet door de Aston Martin Vantage van Barth/Mücke/Enge/Mathai, die daarmee de snelste Mercedes net voorbleef. De WRT Audi klokte af als veertiende en plaatste zich daarmee net voor de VDS BMW.


Foto: Audi


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 17 mei 2012 om 22:02


Andere publicaties op Racingworld.be...