Bouillon forfait - Pech blijft Pescarolo Team achtervolgen

Pescarolo Team - Dome S102.5 JuddPescarolo Team - Dome S102.5 Judd
Henri Pescarolo zal nooit gedacht hebben dat de aanloop naar de wedstrijd zoveel hindernissen zou omvatten voor zijn team. Het lijkt wel of iedere dag een nieuwe slechte verrassing in petto heeft voor het Franse team. Het team kende al een moeilijke aanloop naar de wedstrijd door financiële problemen en vooral de onverkwikkelijke rechtszaak tegen Luxury Racing. Dat alles had tot gevolg dat de nieuwe Pescarolo 03 pas tegen de Le Mans testdag klaar was en de WEC wedstrijd op Spa moest missen. Na een moeilijke testdag wegens een pas afgewerkte wagen kon het Pescarolo Team zich toch dinsdag aanmelden met zijn twee wagens, het team zet immers eveneens de Dome S102.5 in.
Doch woensdag bij de vrije trainingen begonnen de problemen met een sortie van Jean-Christophe Bouillon. De wagen werd zwaar beschadigd en de reparatie werd gehinderd door een tekort aan wisselstukken waardoor de Pescarolo 03 de donderdag sessie moest missen. Gisteren avond stond de wagen klaar voor de kwalificaties, maar moest zich tevreden stellen met de traagste tijd van de LMP1 wagens. De problemen kwamen nu van de Dome. Seiji Ara boorde de wagen in de banden bij de Porsche Curves met heel wat schade aan de voorkant van de prototype als gevolg. Eerder beweerde de Japanner dat de sortie veroorzaakt was door een contact met een andere wagen, maar later bleek dat er geen tweede auto in het spel was. Ara had aan hoge snelheid een boordsteen geraakt. Het team keek weer tegen een nacht reparatiewerken aan.

Deze morgen volgde dan de mededeling dat Jean-Christophe Boullion last had van hevige pijn aan de ribben ten gevolge van zijn accident en forfait moet geven voor de race. Stuart Hall en Emmanuel Collard gaan nu proberen de race uit te rijden met twee, geen sinecure met een moeilijk te rijden wagen. De Dome is klaar voor de race, maar nu blijkt dat de reparatie een groot deel van de reserve onderdelen heeft gevraagd met als gevolg dat de minste beschadiging bij de warm-up of de race zal leiden tot een forfait wegens gebrek aan vervangstukken. Henri Pescarolo kon nooit voorzien dat zijn terugkeer naar Le Mans bezaaid zou zijn met zoveel hindernissen.

Foto: MacLean Photographic


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op vrijdag 15 juni 2012 om 23:28


Andere publicaties op Racingworld.be...