Valencia: Vettel snelste op vrijdag

Sebastian Vettel - Red Bull Racing-RenaultSebastian Vettel - Red Bull Racing-Renault
Het circuit van Valencia ligt Sebastian Vettel wel. Na zijn twee overwinningen de vorige jaren, zette de Duitser de snelste tijd neer bij de vrije trainingen van vrijdag. In de morgen toonde Maldonado zich nog de snelste van het peloton, maar in de namiddag gingen de tijden naar beneden en schoof Vettel, in de morgen nog tweede snelste, op naar de kop; alhoewel de tijden dicht bij elkaar liggen.
Met een tijd van 1:39.334 was de Duitser zijn landgenoot Nico Hülkenberg (Force India) te snel af met een tiende van een seconde. Kobayashi imponeerde eveneens door met zijn Sauber de derde tijd te klokken, voor Michael Schumacher, die daarmee de derde Duitser in de top vier is. Bruno Senna eindigde met de vijfde tijd terwijl di Resta de goede vorm van de Force India’s bevestigde met de zesde tijd. Thuisrijder Fernando Alonso was zevende snelste met zijn Ferrari en de top tien werd vervolledigd door  Gorsjean (Lotus), Webber (Red Bull) en Rosberg (Mercedes).

De McLaren’s reden een onopvallende sessie en men moet terug naar de twaalde en veertiende plaats om Button en puntenleider Hamilton terug te vinden. Ook Maldonado, nog snelste in de morgensessie, zakte in de namiddag af naar een dertiende stek. Felipe Massa klokte de vijftiende tijd voor de Sauber van Perez. De beide Caterham wagens konden zich meten met de Toro Rosso’s en Petrov gaat dan ook Ricciardio, Kovalainen en Vergne vooraf. Pedro de la Rosa zette zijn wagen in de banden en sluit dan ook de tabellen af.

Foto: Paul Gilham/Getty Images


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 23 juni 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...