24H Spa: Slechts één ROAL BMW - Mercedes vaardigt Schneider af

Met de dag neemt de startgrid voor de 24 Hours of Spa meer en meer zijn definitieve vorm aan. Wederom geven enkele wagens forfait, meestal doordat ze onlangs beschadigd raakten bij andere races. ROAL Motorsport houdt het ook op maar één BMW Z4, Mercedes daarentegen, dat maar op vier wagens kan rekenen, vaardigt Bernd Schneider af bij Preci-Spark, terwijl Anthony Kumpen zoals eerder gemeld instapt bij KRK Racing.
BMW heeft duidelijk de 24 Hours of Spa niet aangestipt in zijn kalender als prioritair. Moesten we het dit jaar al stellen zonder Schübert, waardoor er geen officiële BMW-rijders aan de start verschijnen, dan hoopte men een beetje dat ROAL Motorsport misschien kon rekenen op steun van de fabriek. Niets van dat dus, het team reduceert zijn deelname zelfs van twee naar één wagen met naast drie Italiaanse rijders onze Noorderbuur Tom Coronel. Met ook maar één Vita4One BMW voor Franchi/Kechele/Lauda aan de start zal het Duitse merk dus voornamelijk moet rekenen op Marc VDS Racing voor de overwinning tenzij DB Motorsport, dat ook twee Z4’s inzet, voor een verrassing kan zorgen.

Met slechts vier ingeschreven wagens had Mercedes ook zijn ambities duidelijk naar beneden geschroefd ten opzichte van verleden jaar. Het merk met de ster versterkt nu toch zijn troepen echter Bernd Schneider af te vaardigen. De testrijder en veelvuldig DTM-kampioen moet bij Preci-Spark plaatsnemen naast Mike Jordan en de gebroeders Jones. Met daarnaast de toevoeging van Anthony Kumpen op de enige aanwezige KRK Racing wagen, stijgen de kansen op een podiumplaats voor Mercedes echter weer wat.

Naast Toni Vilander en Enzo Ide komt er nu ook een derde rijder uit het AF Corse GT1 kamp aan de start, Filip Salaquarda heeft een zitje versierd bij Vita4One Italy waar hij een Ferrari F458 zal delen met Alessandro Bonetti, Andrea Ceccato en Michael Lyons.

Foto's: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zaterdag 21 juli 2012 om 14:59


Andere publicaties op Racingworld.be...