GT Open: Paul Ricard: Tweede zege op rij voor Villois Aston Martin Vantage

Start race 1Start race 1
Nog geen week nadat de Villois Aston Martin Vantage zijn eerste zege van het seizoen behaalde op Brands Hatch, deden Alvaro Barba en Matteo Malucelli het kunstje nogmaals over tijdens race 1 op de omloop van Le Castellet. De Britse gt had de pole veroverd maar moest gedurende de eerste stint toch de AF Corse Ferrari van Giammaria Bruni voor zich dulden, na de pitstops kon Barba echter snel naderen op Frederico Leo en uiteindelijk zonder al te veel problemen de leiding overnemen. De AF Corse Ferrari strandde na 70 minuten racen op anderhalve seconde. Het podium werd vervolledigd door de Corvette van Ramos en Giammaria.
Net achter de kop van het veld kregen we een mooi duel voorgeschoteld tussen de twee Porsche 911 GT3 RSR van IMSA Performance en Manthey Racing. Uiteindelijk was het Raymond Narac die zijn meerdere moest erkennen in Nick Tandy die de groen-gele Manthey bolide uiteindelijk nog op de vijfde plek parkeerde. In de GTS klasse domineerde beide Autorlando Porsches.

Uitslag race 1Uitslag race 1


Update: De Villois Aston Martin werd na de wedstrijd gediskwalificeerd omdat een mecanicien in het parc fermé een computer had aangesloten op de wagen.

Foto: GT-Open/Fotospeedy


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zaterdag 21 juli 2012 om 23:20


Andere publicaties op Racingworld.be...