United Autosports trekt zich terug uit de Blancpain Endurance series

United Autosports - McLaren MP4-12C GT3United Autosports - McLaren MP4-12C GT3
Eerder deze week liet het Amerikaanse team weten dat het de inschrijving voor de 24 uren van Spa van beide McLaren's introk en het enkel de Audi R8 LMS ultra zou inzetten. Nu laat men weten dat men de Mclaren's helemaal niet meer gaat inzetten in de BES, United Autosports laat de Europese endurance serie voor wat het is en kiest in de toekomst voor het Britse GT.
United Autosports kende een moeilijk seizoensbegin in de Blancpain Endurance Series waar het team twee nieuwe McLaren MP4-12C’s inzette. Talrijke technische problemen en race incidenten maakten dat het team nog geen noemenswaardig resultaat kon boeken ondanks de aanwezigheid van McLaren testpiloot Alvaro Parente. Het was dan ook geen grote verrassing dat het team beide McLaren’s thuis liet voor de 24 uren van Spa en koos voor de beproefde Audi R8 LMS ultra. De kans om de aankomst te bereiken met de gesofistikeerde Britse GT woog niet op tegen de nodige financiële inspanning.

Vandaag kondigde het team onverwacht ook aan dat het een punt zet achter zijn BES campagne en dat we beide McLaren’s niet zullen zien tijdens de twee laatste manches op de Nürburgring en op het circuit van Navarra. Ook volgend jaar staat de Blancpain Endurance Series niet langer op het programma. United Autosports zal zich vanaf nu concentreren op het Britse GT, waar het team al aanwezig was met een Audi R8 LMS ultra, waar beide McLaren’s in 2013 zullen uitkomen.  Dit jaar zal men zich toeleggen op het verder ontwikkelen van de auto en het is ook waarschijnlijk dat men ook aan enkele manches van het Britse GT gaat deelnemen. Parente zou wel bij het team blijven  als rijder op één van beide MP4’s.  United Autosports voorziet om deze winter ook aanwezig te zijn bij de endurance races in Macau, Abu Dhabi en Bathurst.


Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 24 juli 2012 om 00:08


Andere publicaties op Racingworld.be...