Moeilijk weekend voor Sam Dejonghe op Paul Ricard

Sam Dejonghe nam in het kader van het GT Open weekend deel aan de twee wedstrijden voor het Open F3 kampioenschap. De Belg kende twee moeilijke races en behaalde opnieuw geen podiumplaats, meer dan een zesde en een vierde plaats zat er niet in. Dejonghe mag nu stilaan zijn dromen voor de titel opbergen en zal zich moeten concentreren op het winnen van één of meerdere races dit jaar.
Na het teleurstellend weekend op Brands Hatch hoopte de jonge Belg om het roer te kunnen omgooien op het circuit van Paul Ricard en terug mee te strijden voor een podiumplaats, het podium dat hij niet enkel in Engeland miste maar ook bij zijn thuisrace op Spa. Het liep echter anders en Dejonghe zou nooit voor de overwinning in aanmerking komen en zijn kansen op het behalen van de titel zijn nu zo goed als onbestaande geworden.

Tijdens race 1 stond Dejonghe zesde op de grid, maar hij had zijn voornaamste tegenstanders voor de titel voor zich en met name het RP Motorsport duo Schiro en Raimondo. Schiro zou ook probleemloos winnen voor Raimondo en Regalia. Dejonghe ging kompleet de mist in bij de start en zou ver terugvallen maar vocht zich nog terug tot de zesde plaats.

Schiro stond opnieuw op pole voor race 2 en met Raimondo en Regalia op startplaatsen twee en drie kregen we een identieke top drie als bij race 1. Dejonghe deed het één plaats beter dan op zaterdag en startte als vijfde. Weer was er tijdens de race niets te beginnen tegen het RP Motorsport duo en Schiro won opnieuw voor Raimondo. Regalia, Grenhage en Dejonghe streden voor de derde plaats. Dejonghe was Regalia bij de start gepasseerd en reed lang derde , maar op vijf ronden voor het einde ging Grenhage de Belg voorbij en pakte het laatste podiumplaatsje.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op dinsdag 24 juli 2012 om 00:31