1000 Km Palanga: Review Steve Vanbellingen

Samen met de Nederlander Marco Poland en de Oost-Vlaming Ward Sluys is Steve Vanbellingen tweede geworden in de 11de editie van de 1000 Km van Palanga, één van de belangrijkste autosportwedstrijden in Oost-Europa. In hun BMW M3 Silhouette dienden ze enkel de Porsche van Andrew Culbert en Manogh Maharaj voor te laten.
"Het was een fantastische race tot op de meet", glunderde Steve Vanbellingen na het podium. "We hebben gevochten voor wat we waard waren, altijd op de limiet gereden en lang de wedstrijd in handen gehad. Jammer genoeg schoof onze teamgenoot Marco Poland na een benzinestop van de baan, waardoor we naar de vierde plek terug zakten. We hebben dan met het mes tussen de tanden de jacht op de leiders ingezet, maar op een half uur van het einde leek het alsof we de Porsche 911 niet meer te pakken zouden krijgen."

Alles leek in kannen en kruiken voor de Oktanas Porsche, maar een probleem met de benzine op drie ronden van het einde, maakte van de finish nog een thriller. Na bijna acht uur racen, bedroeg het verschil amper een halve minuut.

"Ontgoocheld, neen, echt niet", vervolgt de Leuvenaar. "Ik heb een feest van de autosport meegemaakt, weeral, en een podium voor zoveel mensen is goed voor kippenvel. Ik kom volgend jaar terug!"

Steve Vanbellingen press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 24 juli 2012 om 09:00


Andere publicaties op Racingworld.be...