Slovakia Ring 2: Eerst BMW dan Mercedes bij de vrije trainingen

All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes-Benz SLS AMG GT3
Zoals verwacht traden er 13 wagens aan op de Slovakia Ring om de tweede seizoenshelft aan te vatten. Vandaag werden de vrije training en de prekwalificatie gereden waarbij eerst BMW de toon zette alvorens Mercedes overnam in de namiddag. De Audi van Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli kwam sterk voor de dag in de vrije training met een tweede tijd, maar zakte later in de tweede sessie weg naar de achtste plaats. Ide beleefde tot nu een onopvallende dag met een twaalfde en een tiende tijd.
Geen Porsche dus aan de start van de zesde manche van het FIA GT1 wereldkampioenschap en aangezien Sunred het nog steeds bij één Ford GT houdt, traden er vandaag 13 wagens in het strijdperk. Het WK lijkt wel langzaam weg te deemsteren en een stille dood tegemoet te gaan. Tijdens de trainingen gaven de overgebleven deelnemers echter het beste van zichzelf en de vrije sessie werd afgesloten met de snelste tijd voor de Vita4One BMW Z4 van Lauda en Mayr-Melnhof. De WRT Audi R8 LMS ultra van Vanthoor en Ortelli strandde op zevenenvijftig duizendsten van een seconde en bleek net een fractie sneller te zijn geweest dan de Mercedes van Basseng en Winkelhock. Buurman en Bartels plaatsten de tweede BMW op de vierde stek. Enzo Ide kwam niet verder dan de twaalfde tijd en liet enkel de McLaren van Makowiecki en Dusseldorp achter zich. McLaren dat aankeek tegen een tegenvallende sessie want Parente en Demoustier geraakten niet verder dan de tiende tijd.

Bij de prekwalificatie nam All-Inkl.com Münnich Motorsport, winnaar van de vorige manche in Portimao, het voortouw, Basseng/Winkelhock reden de snelste tijd terwijl Pastorelli/Jäger als vierde afsloten. Ook nu zat BMW goed vooraan met de tweede en derde tijd voor #17 en de #18 respectievelijk.  De Sunred Ford volgde als vijfde en ging de eerste WRT Audi (Stippler/Jarvis)vooraf. Vanthoor moest zich ditmaal tevreden stellen met de achtste tijd en Ide bleef steken op de tiende plaats. Voor McLaren ging het van kwaad naar erger en beide wagens sloten de rangen af.

Foto: Tibor Szabosi/SRO


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op vrijdag 17 augustus 2012 om 23:55


Andere publicaties op Racingworld.be...