Euro Series Nürburgring: Juncadella zet stap richting de titel

Daniel Juncadella heeft de pole veroverd voor twee van de drie races die dit weekend verreden worden op de Nürburgring. De grid van de tweede race wordt bepaald door de uitslag van race 1 maar met de top 8 in omgekeerde volgorde geplaatst. Door zich de snelste te tonen van het zeventien wagens sterke veld heeft Daniel Juncadella zijn ambities om dit jaar de titel bij de F3 Euro Series te pakken kracht bijgezet.
Juncadella die op kop staat van het kampioenschap zette met zijn Prema Powerteam Dallara de snelste tijd in 1:23.096 neer op de korte Nürburgring wat hem de pole bezorgde voor race 3 op zondag. Ook zijn tweede snelste ronde was het snelst van alle deelnemers en zo pakte de Spanjaard eveneens de pole voor race 1. De Dominantie van de Spanjaard was zelfs zo groot dat zijn tweede snelste tijd nog steeds sneller was dan de beste tijd van enig ander deelnemer.

Felic Rosenqvist was tweede snelste algemeen en start zondag naast Juncadella, de Zweed vertrekt voor de eerste race als derde. Prema Powerteam rijder Sven Muller zal dan weer als tweede vertrekken bij race 1 en als derde in de laatste race en dat ondanks een breuk aan de elleboog opgelopen tijdens een race op Spa drie weken geleden. Raffaele Marciello, de man die de start van het seizoen domineerde kwam uit op een vierde en vijfde startplaats.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 18 augustus 2012 om 00:49


Andere publicaties op Racingworld.be...