Nürburgring: Bruno Spengler verrassend op pole

Bruno Spengler - BMW M3 DTMBruno Spengler - BMW M3 DTM
Nadat Audi gisteren nog dominant de vrije training afsloot met de drie snelste tijden was het vandaag Bruno Spengler die bij de kwalificatie verrassend iedereen het nakijken gaf en zijn BMW naar de pole reed voor drie Audi's.
Bruno Spengler pakt met een tijd van 1.24;284 zijn tweede pole van het jaar en zet zijn Schnitzer BMW voor drie Audi’s met aan het stuur in volgorde Mortara, Albuquerque en Rockenfeller. BMW dat er gisteren bij de vrije training niet aan te pas kwam zag vandaag ook nog  Tomczyk (vijfde), Farfus (zesde)en Werner (achtste) doorstoten naar de top tien. De grote verliezer heet Mercedes waarvan de beste vertegenwoordiger, Jamie Green, niet verder komt dan de zevende tijd en kampioenschapleider Paffett ziet strandden op de elfde startplaats.  

Spengler was al de snelste in Q1 voor een Audi horde met Rockenfeller, Tomczyk, Scheider, Molina en Mortara, waarna met Paffett de snelste de Mercedes volgde. De afvallers noemden Frey, Vietoris, Priaulx, Merhi, Wolff en Coulthard. In Q2 was dan weer de beurt aan Audi met Tomczyk als snelste voor de BMW van Farfus. Paffett, Ekström, Molina, Hand, Schumacher en Tambay waren niet snel genoeg om door te stoten naar Q3. In deze derde kwalificatie was Rockenfeller nog de snelste voor Alburquerque, Spengler en Mortara, maar in de beslissende laatste sessie tussen de vier snelste uit Q3 was het dus Spengler die de Audi’s het nakijken gaf.

Startopstelling DTM Nürburgring 2012:

  1. Bruno Spengler (BMW M3)
  2. Edoardo Mortara (Audi A5)
  3. Filipe Albuquerque (Audi A5)
  4. Mike Rockenfeller (Audi A5)
  5. Martin Tomczyk (BMW M3)
  6. Augusto Farfus (BMW M3)
  7. Jamie Green (AMG Mercedes C-Coupé)
  8. Dirk Werner (BMW M3)
  9. Robert Wickens (AMG Mercedes C-Coupé)
10. Timo Scheider (Audi A5)

Foto: BMW AG


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zaterdag 18 augustus 2012 om 18:01


Andere publicaties op Racingworld.be...